Dün Ankara'da hareketli saatler yaşandı. Altılı Masa ile yollarını ayırdıklarını açıklayan Meral Akşener'in masaya geri dönmesi üzerine adaylık denklemine yeni formüller eklendi.

 İYİ Parti'nin masaya önerdiği ABB Başkanı Mansur Yavaş ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Millet İttifakının seçimi kazanması durumunda 5 genel başkanla birlikte cumhurbaşkanı yardımcılığına getirilecek.

Geliştirilen formülün ardından adaylığı kesinleşen Kemal Kılıçdaroğlu, dünya basınında geniş yankı uyandırdı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığı dünya basınında nasıl yorumlandı?

 Birleşik Krallık merkezli olarak Britanya Kraliyeti himaye ve finansal desteğiyle faliyet gösteren uluslararası yayın kuruluşu BBC, Kılıçdaroğlu'nun adaylığını "Kemal Kılıçdaroğlu: Muhalefet "Türkiye'nin Gandi'sini" Erdoğan'ın rakibi olarak seçti"  başlığı ile duyurdu.

Meral Akşener'den Mansur Yavaş'a Sert Tepki: CHP'nin Ev Kölesi Olmuştur Meral Akşener'den Mansur Yavaş'a Sert Tepki: CHP'nin Ev Kölesi Olmuştur

 New York şehrinde basılan günlük bir Amerikan gazetesi New York Times CHP liderinin adaylığını,  "Muhalefet partileri Erdoğan'ın rakibi için adayı seçti" başlığı ile duyurdu.

ABD'nin önemli gazetelerinden Washington Post ise "Türkiye muhalefeti Mayıs'taki seçimler için Erdoğan'ın rakibini seçti" başlığını kullandı.

İngiliz günlük gazete olann Guardian haberinde ise, "Türk muhalefeti kamuoyu tartışmasının ardından okumayı seven cumhurbaşkanı adayına karar verdi" başlığı ile Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını duyurd. Haberde," Bazıları 74 yaşındaki iktisatçı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 20 yıl sonra Erdoğan'ı koltuğunda edecek karizmadan yoksun olduğunu söylüyor" ifadeleri kullanıldı.