Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin ardından ortaya çıkan seçim tartışmalarına son noktayı AK Parti Grupbaşkanvekili Mustafa Elitaş koydu. Elitaş'ın seçim tarihinde herhangi bir değişiklik olmadığını açıklaması ibreyi 14 Mayıs'a çevirdi.

Seçimlere az bir süre kala Altılı Masa'nın adayını, henüz kamuoyuna açıklamaması yeniden gündeme geldi.

Yarın Saadet Partisi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Millet İttifak'ı liderler Zirvesi'nden aday ismin çıkması beklenirken, ana muhalefet liderinin Muharrem Sarıkaya'ya yaptığı açıklamalar dikkat çekti.

Kulislerden gelen son bilgilerde adayın yarın gerçekleştirilecek Zirvede kesinlik kazanacağı belirtilirken, Kılıçdaroğlu, “Yarın yapılacak Millet İttifakı Liderler Zirvesi’nden bir aday isminin açıklanacağını sanmıyorum. Tabii ki orada 6 liderin birlikte alacağı karara bağlı” dedi.

Sarıkaya'nın neden sorusuna CHP lideri, “Nasıl ki Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem metnini liderler olarak belirledik ama açıklaması için bir tarih verdik. Anayasa metni ile ilgili olarak da benzer bir yol izledik. Burada da benzer bir durum olur. Adayı belirleriz ve açıklamak için de ileri bir tarih belirleriz...” cevabını verdi.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu'nun yaptığı son açıklamada “2 Mart'ta Millet İttifakı 13'üncü cumhurbaşkanını belirleyecek” sözünün anımsatılmasına ise Kemal Kılıçdaroğlu,  “Evet yolda gelirken okudum… Bu toplantıda aday belirleme yöntemi konuşuruz…” yorumunda bulundu.