Dün altının ons fiyatındaki düşüşe paralel olarak değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 1,1'lik bir düşüşle 1.246 liradan tamamladı. Altın fiyatları, ABD'deki borç limiti müzakereleri ve Fed yetkililerinin açıklamalarıyla birlikte dalgalı bir seyir izlemekte.

Bugün Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yurt içi piyasalar kapalı olmasına rağmen, uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı yüzde 0,5'lik bir artışla 1.967 dolardan işlem görüyor. Altının gram fiyatı ise saat 11.35 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 0,5 üzerinde, 1.252 lira seviyelerinde bulunuyor.

GÜNCEL FİYATLAR NE KADAR?

GRAM ALTIN NE KADAR?


Gram altın alış: 1.258,74


Gram altın satış: 1.258,90

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?


Çeyrek altın alış: 2.205,00

Çeyrek altın satış: 2.273,00

Türkiye'nin Enflasyon Sorununa Çözüm! Ünlü Ekonomistten Etkileyici Formül Türkiye'nin Enflasyon Sorununa Çözüm! Ünlü Ekonomistten Etkileyici Formül

YARIM ALTIN NE KADAR?

Yarım altın alış: 4.424,00

29-xd1V

Piyasalar, ABD'deki borç limiti müzakerelerine odaklanmış durumda. ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy, bu hafta sonu prensipte bir anlaşmaya varılabileceğini ve gelecek hafta Meclis'te oylanabileceğini belirtti. Senato Çoğunluk Lideri Demokrat Chuck Schumer ise müzakerelerin ilerleme kaydettiğini ve Senato'nun Temsilciler Meclisi'nden hemen sonra harekete geçeceğini ifade etti.

Fed yetkililerinin açıklamaları da piyasaların takip ettiği önemli gelişmeler arasında yer alıyor. Dallas Fed Başkanı Lorie Logan, mevcut verilerin henüz haziranda faiz artırımının durdurulmasının uygun olmadığına işaret etti. Logan, enflasyonun yeterince hızlı düşüp düşmediği konusunda endişeli olduğunu vurgularken, St. Louis Fed Başkanı James Bullard ise faiz oranlarının enflasyona karşı bir "sigorta" olarak daha da artırılmasını desteklediğini belirtti.

Analistler, ABD'deki borç limiti müzakerelerinin ve Fed yetkililerinin açıklamalarının varlık fiyatları üzerinde etkili olduğunu söylüyor. Bugün piyasaların kapalı olduğu göz önüne alındığında, yatırımcılar Fed Başkanı Jerome Powell ile Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamalarını takip edecekler. Ayrıca, G7 Zirvesi'nden gelecek haber akışının da piyasaların odak noktasında olması bekleniyor.