Altın fiyatı, bugün yavaş başlamasına rağmen yatırımcılar tarafından yakından takip edilen ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikası kararlarının etkisiyle hareketleniyor. Fed'in bugünkü toplantısında beklenen faiz artışının yanı sıra, dünya genelindeki ekonomik verilerin de yatırımcılar tarafından dikkatle takip edildiği belirtiliyor. Analistler, altının ons fiyatının teknik açıdan 1.900 doların destek seviyesi ve 1.950 doların direnç seviyesi olarak belirlendiğini vurguluyorlar.

ALTIN FİYATLARI GÜNE NASIL BAŞLADI?

Gram altın fiyatı, bugün değer kaybıyla başlamasına rağmen saat 10:35 itibarıyla 1.164 lira seviyesinde işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.910 lira, Cumhuriyet altını da 7.740 lira satılıyor. Ons altın fiyatı da şu an 1.925 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Dün, ons altın fiyatı yüzde 0,34 oranında değer kazanmasına rağmen, gram altın fiyatı yüzde 0,4 oranında artışla günü 1.166 lira ile tamamlamıştı. Altın fiyatı bugün de ABD Merkez Bankası'nın (Fed) açıklayacağı para politikası kararları ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarının yatırımcılar tarafından yakından takip edileceği belirtiliyor.

Sonuç olarak; FED toplantısı sonrasında altın nasıl bir yön alacağı bu akşam gerçekleşecek toplantı sonrasında belli olacak.