Bilindiği gibi Cumhuriyet tarihinin en büyük Sosyal Konut Projesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmıştı ve vatandaşların uygun fiyatlarla iş yeri, arsa ve konut sahibi olmalarının önünü açacak çalışmalara başlanmıştı. Şimdi, toki tarafından Türkiye'nin 4 bir tarafından her gün kura çekim işlemleri gerçekleştiriliyor. Bu sevinç bir taraftan yaşanırken diğer taraftan çevre ve şehircilik bakanı Murat kurum yapmış olduğu son dakika açıklamasında orta gelir grubunu kapsayan vatandaşlar için konut kampanyasını yakın tarih içerisinde duyuracaklarını söyledi.

Çevre Bakanı Murat Kurum, sosyal konut ile dar gelirli vatandaşlara adeta nefes aldıracak projenin sonrasında orta gelir grubu açısından yeni bir projenin daha hayata geçirileceğini paylaşmıştı. Konuyla alakalı açıklamada bulunan Murat kurum;
“Kampanya ile proje arzını da artırmak istiyoruz. Kampanyanın fiyatları etkilemesini istemiyoruz. Hazine Bakanlığı ile çalışma halindeyiz ve yakın zaman içerisinde ortak gelir grubu için konut kampanyasını halkımızla paylaşacağız” dedi.