2023 yılı ile birlikte telefon hatlarında ciddi bir değişikliğe gidildi. Yapılan son duyurulara göre mobil ağ olan 5G alanına geçiş yapılması ve eski hattı olan vatandaşların bu teknolojiden faydalanamayacağı belirtildi. Bunla da kalmayıp bu işlemi gerçekleştirmeyenlerin 600 TL para cezası ödeyeceği vurgulandı.

TELEFON KULLANANLAR DİKKAT! HEMEN GÜNCELLEYİN
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından yapılan açıklamaya göre, İstanbul yeni havalimanı baz alınarak 5G teknolojisi test edilmiş ve 2023 yılında resmi olarak tanımlanacak. Bu nedenle, vatandaşlar mobil operatör şirketlerine zaman kaybetmeden eski hattı olan vatandaşların yeni hatları ile değiştirilmesi uyarısı yapılıyor. 5G uyumlu telefon cihazları arasında Apple iPhone 13 Pro Max, iPhone SE (2022) ve diğer modeller yer alıyor.

600 TL PARA CEZASI VAR
Eğer eski hattınızı kullanmaya devam ederseniz birçok özellikten faydalanamayacaksınız hem de para cezası uygulayacaksınız. Yapılan son dakika duyurusuna göre hatlarını güncellemeyenlerin 600 TL para cezası ödeyeceği belirtildi. Son günün ise 31 Ocak olduğunu ifade edildi. Sizin de hattınız eski ise hemen değiştirin.