Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, Maltepe'de yapılan Milletin Sesi mitinginden sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı için, "Kemal Bey'in adaylığı şimdiden hayırlı olsun. Merak edilen tek şey adaylığını resmen ne zaman ilan edeceği..." yorumunu yaptı.  Küçük, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Geriye Meral Hanım ve Kılıçdaroğlu kalıyor!
"Cumartesi günkü İstanbul Maltepe’deki CHP mitingi Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını ilan ettiği anlamına geliyor. Hâlâ öyle değil diyen var mı, bilmiyorum. Zaten hepsi üç dört adaydan bahsediyoruz. Ekrem Bey'in adaylığı iyice zora düştü. Mansur Bey hep sessiz... Geriye Meral Hanım ve Kemal Bey kalıyor."

2023 seçimlerinde Erdoğan ile Kılıçdaroğlu yarışacak!
"Özetlemek gerekirse bugüne kadar hep birinci tekil şahıs konuşan ve şöyle şöyle yapacağım diyen Kemal Kılıçdaroğlu elini daha açık oynuyor. CHP’de konuştuğunuz hiçbir isim de, 'Kemal Bey aday değildir' diyemiyor. Hepsi artık kesin olarak Kemal Bey'in aday olduğundan bahsediyor. Burası Türkiye. Her şey her an değişir. Temkinli olmak lazım. Şu an görünen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu 2023 seçimlerinde yarışacaklar..."

Kılıçdaroğlu CHP'nin gayriresmi cumhurbaşkanı adayı
Halk TV yazarı, gazeteci İsmail Saymaz da, Maltepe mitinginde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun "Dostlarım... Ve ben iktidar olduğumuzda asla değişmeyeceğim” ifadesine dikkati çekerek, “Bu sözleri, en azından CHP'nin cumhurbaşkanı aday adayı olduğunu ortaya koyuyor” diye yazdı. Saymaz, “Kılıçdaroğlu, CHP'nin gayriresmi cumhurbaşkanı adayı” başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandı:
“Kılıçdaroğlu adaylığını Millet İttifakı'nın önüne getirdiğinde İyi Parti'nin 'Olmaz' diyeceğini sanmıyorum. Akşener, CHP'nin 2018'de 15 milletvekili transfer etmesinden kaynaklı siyasi 'borcu' bu şekilde kapatmak isteyecektir. Demokrat Parti de Kılıçdaroğlu'na destek verecektir. Ancak altılı masanın üç muhafazakar sakini; Saadet, Gelecek ve DEVA ilk turda ayrı hareket edebilir.”