Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı sosyal konut projesinin olası yansımalarını değerlendirdi. 

Küçük, projenin seçimlere de etkisinin olacağını söylerken şöyle devam etti:


"Unutulmasın ki bu son proje tamamen dar gelirlilere yönelik projedir. Bu seçmenin çoğunluğu da AK Parti’ye oy veren seçmen grubu. 

Başvurular başlayıp proje hayata geçirilince yapılacak anketlere bir bakmak lazım. Bunun seçimlere yansımasını hep beraber görmüş olacağız. AK Parti dar gelir ve orta gelir grubundan kaybettiği seçmeni geri alabilir. 

Kaldı ki Millet İttifakı’nın hâlâ aday çıkaramaması, Meral Hanım'ın kazanamaz diyerek Kemal Bey'in aday olmasını istememesi kafa karışıklığı ortaya çıkarıyor. Onlar öyle bir şey yok diyecekler ama gerçek ortada. 

Bence ibre Cumhurbaşkanı Erdoğan’a doğru iyice dönüyor. Millet İttifakı aday konusunda bölünür ve işi netleştirmezse seçmen gözünde olumsuz duruma düşerler. Üstelik muhalefetin herhangi bir konuda hâlâ tek bir önerisi yok. Her şeye rağmen hükûmet birçok proje açıklıyor ve seçmeni ikna etmeye çalışıyor. 

Son 9 ay... Ne ilginçtir, süre azalıyor ama muhalefet hiçbir şey demiyor. Milletin karnının boş laflara tok olduğunu da söyleyelim."