Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü olarak yaptığı açıklamalarda, seçim sonuçlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Çelik, seçimlerin demokrasinin kökleşmesine katkı sağladığını ve milletin iradesinin net bir şekilde ortaya çıktığını belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ikinci tura kalmasına rağmen seçimi açık ara önde bitirdiğini ve AK Parti'nin Meclis'te güçlü bir çoğunluk elde ettiğini vurguladı.

Çelik, CHP'nin manipülasyon ve yanlış bilgi yaydığını, Anadolu Ajansı'na ve diğer kurumlara saldırarak aslında manipülasyonun CHP Genel Merkezi tarafından yapıldığını söyledi. Manipülasyonun ortaya çıkarılmasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın değerlendirmelerinin rol oynadığını belirtti. Çelik, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayını açıklayarak vatandaşın iradesini görmeden sonuçlar ilan ettiğini ve bu durumun milli iradeye saygısızlık olduğunu ifade etti.

İkinci el fiyatına sıfır SUV. Chery gemileri yaktı İkinci el fiyatına sıfır SUV. Chery gemileri yaktı

Ayrıca, Çelik Millet İttifakı'nın tutarlı bir siyasi yaklaşım sergilemediğini ve Türkiye'nin güvenli bir şekilde seçimlere gittiğini söyledi. AK Parti'nin geçmişte sandık sonucunu tanımama gibi bir lekesinin olmadığını ancak karşı tarafta böyle bir durumun bulunduğunu belirtti. Çelik, seçimlerde kaybeden tek bir vatandaşın olmadığını vurgulayarak siyasetçilerin sicil amirinin ve not verenin vatandaş olduğunu söyledi.