Hasarlı olan birçok binanın yıkıldığı haberi geldi.Bu yeni depremlerle ve sonrasıyla ilgili Prof.Dr.Celal Şengör ve Prof.Dr.Naci Görür yorumlarda buyurdu.İşte detaylar...

Prof.Dr.Celal Şengör Hatay'da gerçekleşen yeni depremle ilgili "Beklenen artçı sarsıntılar" yorumunda bulundu.Prof.Dr.Naci Görür ise "Hatay ve Adana'da beklenen depremin Hatay bölümü bu akşam gerçekleşti. Bundan sonrası için sırada Adana ve Kıbrıs'ta da benzer büyüklükte bir deprem riski var" ifadelerini kullandı.

6,4 büyüklüğünde gerçekleşen depremin ardından Candaş Tolga Işık'a konuşan Prof. Dr. Naci Görür, "Günlerdir uyardığımız Kahramanmaraş depremi sonrası Hatay ve Adana'da beklenen depremin Hatay bölümü bu akşam gerçekleşti" açıklamasını yaptı.Ve şunları ekledi :

-Bundan sonrası için sırada Adana ve Kıbrıs'ta da benzer büyüklükte bir deprem riski var" 

Ayrıca konuyla ilgili Celal Şengör'de açıklamalarda bulundu.Şengör "Arka arkaya gerçekleşen bu 4 deprem (6,4-5,8-5,2-5,2) olağan, beklenen artçı sarsıntılar" ifadelerini kullanırken daha önce katıldığı bir programda ise şu ifadeleri kullanmıştı :

-"Bu tür depremlerde, genellikle depremin kendisinden 1 büyüklük mertebesi küçük bir artçı olur. Buralarda 6.7, 6.6'lık deprem beklenebilir. Buna hazırlıklı olsunlar"