Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lk büyük depremler sonrası uluslararası toplum ve dünya devletleri Türkiye'deki afet durumuna müdahale ediyor. Bu devletlerden  biri de ikili ilişkilerin ilk kurulduğundan beri sağlıklı olmayan ve aradaki sınır kapılarının kapalı olduğu Ermenistan.

Ermenistan depremin yaşandığı günden beri destek açıklamaları ve gönderdiği arama- kurtarmak ekipleri ile sahada. Aynı şekilde yardım malzemeleri de Alican Sınır Kapısı'ndan yollanmaya başladı. Alican Sınır Kapısı yıllar sonra böylece ilk defa kullanıma açılmış oldu.

Dışişleri Bakanı ÇavuşoğluErmenistan bu zor günümüzde dostluk elini uzattı. Ermenistan Gölcük depremi sırasında da ülkemize yardım malzemesi göndermiştir. 1988 yılında Ermenistan’daki deprem halen daha hafızamızdaki yerini koruyor, o depremin ardından Türkiye’nin yardımları Ermenistan’a ulaştırılmıştır. Aynı sınır kapısından Ermenistan'ın insani yardımları ülkemize geldi.

Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyanise şöyle söyledi: Bu zor anlarda Türkiye'de bulunarak bir kez daha barışı inşa konusundaki isteğimizi teyit etmek istiyorum. Cumartesi günü 30 yıldır kapalı olan sınır kapısı, Adıyaman’a yardım götürmek için açıldı. Yardımların ikinci kısmı birazdan Adıyaman’ a ulaşacak.