Merkez Bankası tarafında açıklanan istatistiklerine göre Şubat ayında cari işlemler hesabı, 8 milyar 783 milyon dolar açık vererek, 2012 yılı Ağustos ayından bu yana en yüksek açık seviyesi zirvesine oturdu.

Şubat ayına ilişkin ödemeler dengesi istatistiklerine göre altın ve enerji hariç cari işlemler hesabı ise 834 milyon dolar fazla verdi.

CHP'li Başkan Adayı, Adaylığından Çekilerek AK Parti'ye Geçti CHP'li Başkan Adayı, Adaylığından Çekilerek AK Parti'ye Geçti

Ödemeler dengesi tanımlı dış ticaret açığı 10 milyar 401 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti.

Açıklanan veriler ışığında 12 aylık cari açık şubatta 55,4 milyar dolar oldu.

Doğrudan yatırımlardan kaynaklanan net giriş 505 milyon dolar 

''Portföy yatırımları 240 milyon ABD doları tutarında net giriş kaydetmiştir. Alt kalemler itibarıyla incelendiğinde, yurt dışı yerleşiklerin hisse senedi piyasasında 185 milyon ABD doları net satış ve devlet iç borçlanma senetleri piyasasında 14 milyon ABD doları net alış yaptığı görülmektedir.
Yurt dışındaki tahvil ihraçlarıyla ilgili olarak, bankalar 1.158 milyon ABD doları net kullanım yapmıştır.
Diğer yatırımlar altında, yurt içi bankaların yurt dışı muhabirlerindeki efektif ve mevduat varlıkları 80 milyon ABD doları net azalış kaydetmiştir.
Yurt dışı bankaların yurt içindeki mevduatları, yabancı para cinsinden 109 milyon ABD doları net azalış ve Türk lirası cinsinden 381 milyon ABD doları net artış olmak üzere toplam 272 milyon ABD doları net artış kaydetmiştir.
Yurt dışından sağlanan kredilerle ilgili olarak, Genel Hükümet 222 milyon ABD doları net geri ödeme, bankalar ve diğer sektörler ise sırasıyla 1.124 milyon ABD doları ve 338 milyon ABD doları net kullanım gerçekleştirmiştir.
Resmi rezervlerde bu ay 4.677 milyon ABD doları net azalış olmuştur.''