Habertürk'te Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtlayan Destici, 14 Mayıs tarihindeki seçimlere ilişkin yaptıkları çalışmalardan bahsetti.

Saha anketlerine de ağırlık verdiklerini belirten Destici, "Bizim bu seçimlerdeki oy hedefimiz yüzde 4-5 arası bir oydur. Ama halkımız daha yüksek bir oy verirse bundan da büyük memnuniyet duyarız. Büyük Birlik Partisi'nin potansiyeli bu mu? Hayır. Büyük Birlik Partisi'nin genel partilerin potansiyelleri içerisinde baktığımızda yüzde 30'un üzerinde bir oy potansiyeli vardır." diye konuştu.

 Mustafa Destici'nin oy oranını açıklaması üzerine Ersoy'un şaşkın bakışları kameraya yansırken, Ersoy, "Yüzde 30'un üzerinde oy potansiyeli var cümlesi iddialı bir cümle değil mi?" şeklindeki sorusunu BBP liderine yöneltti. Destici ise bu soruya "Hayır. Bu bir saha anketi sonucu" yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığına Millet İttifakı tarafından geçtiğimiz günde ortak olarak yayımlanan bildiride mümkün olmadığı şeklindeki ifadelere ise BBP lideri Destici, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 1. dönemini tamamlandığını, 2.dönemde ise çok rahat aday olabileceğini belirtti.

 "Saha çalışmalarında Cumhurbaşkanımız az bir oranla da olsa 50'nin üzerinde" diyen Destici, "Sayın Cumhurbaşkanımız 1. dönemini tamamlıyor, 2. dönemde çok rahat aday olabilir"