Zayıflama ve sağlıklı beslenme, bugünlerde en sık tartışılan konular arasında yer alıyor. Ancak, kilo vermekten sonra kilo verilen ağırlığın geri kazanılmaması ve sağlıklı bir yaşam sürdürmek için neler yapılması gerektiği gibi sorular, konunun bir sonraki aşamasını oluşturuyor.

Diyetisyenler ve doktorlar, genel olarak aynı ilkeleri savunmalarına rağmen, aralarında bazı farklılıklar da olabiliyor. Bu farklılıkların en önemli temsilcilerinden biri, Canan Efendigil Karatay olarak öne çıkıyor.

Karatay, bildiğimiz gerçekleri, yararlı olduğunu düşündüğümüz yiyecekleri veya zararlı olup kaçındığımız şeyleri değiştirecek açıklamalarıyla, hepimizin kafasını karıştırmayı başarıyor. Yıllardır öğrendiğimiz ve ailelerimiz tarafından bize yararlı olduğu söylenen yiyeceklerin aslında faydalı olmadığını savunduğunda, bu düşünceye alışmak elbette zaman alıyor ancak bu gerçeği değiştirmiyor.

Canan Karatay'ın beslenme önerileri, halk tarafından garip karşılanmasının yanı sıra, doktorlar tarafından da eleştirilere maruz kalıyor. Ancak, Karatay'ın kitaplarını okuyarak beslenme önerilerini uygulamaya başlandığında, haklı olduğu gözlemleniyor.

Tam da bu sırada Canan Karatay'ın 10 altın tavsiyesini sizler için derledik.

1. Renk farketmeksizin tüm ekmek çeşitlerinden uzak durulması gerekir.

2. Meyve'nin hormonsuz olduğuna emin değilseniz yemeyin.

3. Şeker bir zehirdir. Şeker asla tüketmeyin.

4. Tereyağ bilinenin aksine sağlıklıdır. Damarları tıkamaz.

5. İşlemiş yağlardan uzak durun. (Margarin vs.)

6. Paketli meyve suları ve gazlı içeceklerin hiçbiri asla tüketilmemeli.

7. D vitamini olmazsa olmazdır. Asla eksik olmamalıdır.

8. Günde 3  veya daha fazla değil, 2 öğün yenmelidir.

9. Kahvaltıda zeytin olmazsa olmazdır. Az değil bol tüketilmelidir.

10. Beslenmeler karbonhidrat vs. değil, protein ağırlıklı olmalıdır.