Sağlıklı bir yaşam sürmek için kilo vermek ve bu kiloyu korumak için sağlıklı beslenme, oldukça önemli rol oynuyor. Sağlıklı beslenmek sadece kilo vermenize yardımcı olmakla kalmayıp, aynı zamanda hastalıklardan korunmanıza da katkı sağlıyor. 

Sağlıklı yaşam konusunda ünlü Prof. Dr. Canan Karatay, uykuda kilo verilebileceğini belirtti.

Çocuk Oyuncaklarında Güvenlik Alarmı! Jasmine Bebek Ürünleri Tehlike Saçıyor Çocuk Oyuncaklarında Güvenlik Alarmı! Jasmine Bebek Ürünleri Tehlike Saçıyor

Karatay'a göre, yemeklerden 4-5 saat sonra devreye giren leptin hormonu, yağları yakarak enerji sağlıyor. Ancak yemek yedikten sonra salgılanan insülin hormonu, yağların depolanmasına neden oluyor. Leptin hormonu en çok saat 2 ile 4 arasında salgılanıyor ve akşam saat 8'den sonra yemek yenmemesi, gece yarısı leptin hormonunun ortaya çıkarak kalça ve göbek yağlarını yakılmasına katkıda bulunuyor.

Son yıllarda ise diyet ürünleri hızla artmakta ve sağlığı tehdit ediyor. Karatay, aspartam içeren diyet içeceklerin vücutta zararlı bir maddeye dönüştüğünü ve şeker hastalığı ve kanser riski taşıdığını belirtiyor. Ayrıca mısır şurubunda bulunan fruktozun, en tehlikeli şeker olduğunu ve kanser hücrelerini beslediğini vurguluyor.

Karatay, D vitamini, sağlıklı kilo verme süreci için vücutta doğal ve güçlü bir antioksidandır. Karatay, D vitamini alınmaması durumunda kilo vermenin mümkün olmadığını, süt ürünleri, yumurta, ton balığı, tereyağı ve yulaf ezmesi gibi gıdalarda D vitamini bulunurken, en önemli kaynağının ise güneş ışığı olduğunu söyledi.