Profesör Doktor Canan Karatay, sağlık konusunda açıklamalarına hız kesmeden devam ediyor. Oldukça büyük bir kitle tarafından takip edilen ve dedikleri uygulnan Karatay, yine çok önemli açıklamalarda bulundu.

Vitaminlere ve evdeki temizlik maddeleri ile benzer özelliklerine dikkat çeken Karatay, yetkililere seslendi ve vitaminler konusunda sert uyarı yaptı.

"VİTAMİNLERE ÇOK GÜVENMEYİN"
 "Evdeki zehirler burnu tıkar. Bu deterjanlardaki maddeler vücuda girmesin diye burun kendini tıkar. Vücudumuz bizden akıllıdır. Vücuda zehir girmesin diye burun bunu yapıyor."  diyen Karatay, evde kullanılan temizlik maddeleri ve vitaminler konusunda uyardı.


"HİJYEN EN TEHLİKELİ HASTALIKTIR"
Karatay, "Okullarda çok fazla gereksiz yere deterjanlar kullanılmaya başladı. Hijyen en tehlikeli hastalıktır. Hijyen ancak firmalara hizmet etmekten başka bir şey değildir. Bütün çocuklar öksürüyor tıksırıyor. Bunun nedeni okullarda kullanılan deterjanlar. Okulları sirkeyle temizlemek yeter. Yetkililere sesleniyorum. Çocuklarda salgın diye bir şey yok. O virüs körpe vücuda girmesin diye burun kendini tıkıyor." dedi.

TIKALI BURUN NASIL AÇILIR?
"İngiliz karbonatı ile diğer karbonatı karıştırmayalım. İngiliz karbonatı içilebilir. İçinde glüten yoktur. Temizliği de onunla yapabiliriz. Çocuklarımızın özellikle gece yatarken burunları tıkanıyorsa o karbonatlı suyla burunlarını temizleyebiliriz."

" Burun tıkalı olduğu zaman bilin ki hastalıkların temeli atılıyor. Çünkü vücuda oksijen girmiyor. Ağzımızı açınca da o zehirli maddeler içeri giriyor ve hasta oluyoruz."