Geçtiğimiz hafta açıklamaları ile gündemi sallayan İYİ Parti lideri, 6'lı masanın Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusunda onay veren bir noter masa olduğunu söylemiş, masanın milletin iradesini yansıtan bir yaklaşımdan uzaklaştığını açıklamıştı

Meral Akşener, 13'üncüsünü Saadet Partisi ev sahipliğinde gerçekleştirilen 6'lı masa toplantısında üye 5 partinin Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusunda fikir birliği sağladığını ancak kendilerinin 'kazanacak aday' vurgusundan hareketle ABB Başkanı Mansur Yavaş ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun adaylığında ısrarcı olduklarını söyledi.

İki CHP'li başkana 'görev' çağrısında bulunan Akşener, çağrısına olumsuz yanıt almasının ardından 6'lı masanın dışında kaldı. İYİ Parti'nin masaya dönmesi için masadaki partiler, adaylık denklemine yeni bir formül eklemek için kolları sıvamış, Millet İttifakı'nın seçimleri kazanması halinde Mansur Yavaş'ın ve Ekrem İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı yardımcılığı görevine getirilmesi kararlaştırıldı.

Sancılı sürecin ardından masaya geri dönen Meral Akşener'in masaya geri dönmesindeki ana sebebi şeklinde ayrı bir başlık açan yazar Can Ataklı, parti içerisinden görüştüğü ancak ismini paylaşmadığı kişiden aldığı bilgileri bugünkü köşe yazısına taşıdı:

''Baştan söyleyeyim Akşener’in geri dönüşü hayırlı oldu.

Hatta masayı devirmesi de bir anlamda hayırlı oldu.

Çünkü Kılıçdaroğu’nun aday olmasından kuşku duyan çok sayıda kişi bu olaydan sonra adeta kenetlendi, böylelikle adaylığının açıklanması çok hızlı biçimde kabul gördü.

Peki Akşener’i masaya dönmeye zorlayan unsurlar neydi?

Bunu bir İyi Partili ile konuştum.

“Akşener’in kararlı tavrı önce hepimiz tarafından alkışlandı” diye söze başladı ve devam etti;

“Ancak kısa sürede iki belediye başkanının aday olmayacağı ortaya çıktı, ardından bizimle birlikte hareket edecek ve kazanabilecek bir aday bulamadık, bu parti içinde ciddi bir sıkıntı yarattı.”

İyi Partili isim daha sonra şöyle devam etti;

Masadan ayrılmamız kamuoyunda tahminimizin üzerinde tepki oluşturdu. Bu da milletvekili hatta bakan olmayı planlayan bazı arkadaşlarımız arasında endişe yarattı. Genel başkana giden pek çok milletvekili baraj altında bile kalınabileceğini ileri sürdüler. Meral Hanım da hem kamuoyu tepkisini hem de partililerin endişesini de göz önüne alarak geri adım atmaya karar verdi.”