Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, önceki gün Isparta’da bir dizi temaslarda bulundu. Isparta Valiliği İl Özel İdare çalışanları iftar programına katılan bilgin, Enflasyonist ortamda çalışanları ve emeklileri korumaya çalıştıklarına dikkati çekti.

Enflasyon sürecinin tahribatlarına karşı önümüzdeki temmuz ayında yeniden işçileri, kamu çalışanlarını, memur ve emeklileri koruyacak düzenlemeleri yapacaklarını belirten Bilgin, “Cumhurbaşkanımızın açıkladığı politikalarla biz en düşük emekli aylığını 1500 liradan 2500 liraya getirmiştik. Ayrıca yüzde 30’un üstünde enflasyon farkını içeren bir artış gerçekleştirmiştik. Temmuz ayında da emeklilerimizi koruyacak benzeri bir düzenlemeyi, şimdiden haberini sizlere vermek istiyorum” dedi.

ENFLASYONU YENECEĞİZ
Enflasyonu ve bugünkü ekonomik şartların ağır yükünü bildiklerini ifade eden Bakan Bilgin, bu yükün önemli bir kısmının Türkiye’nin enerji ihtiyacını karşılamaktan geldiğini söyledi. Ekonomik şartların bütün insanların, çalışanların üzerinde bir baskı oluşturduğuna değinen Bilgin, “Sorunumuz enflasyon, enflasyonist gidişatı kontrol altına almak. Bunu üretim artışıyla, ihracattan değer transferiyle, Türkiye’nin üretim ve ihracat gücüyle, Türkiye’nin refahını artırarak enflasyonu yenme konusunda kararlıyız” diye konuştu.