Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür'ün, bugün Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevine son verildi.

Eski Milli Eğitim Müdürü, haftalar önce Hatay İl Milli Eğitim Müdürü ile görev yeri değiştirilmiş ve bu değişimden önce Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğündeki İnşaat Birimi'nde usulsüzlük soruşturması yapıldığı öğrenilmişti. O soruşturmada da Bursa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı dahil 7 personel görevden uzaklaştırılmıştı.

Başka skandal iddia da Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Gaziantep'ten çadırın alınıp Bursa'ya getirilerek logo basılma işleminin yapıldıktan sonra deprem bölgesine geri gönderilerek Bursa'daki okullarda üretildi olarak basına yansıdığı iddiasıydı.

Bursa'daki çadır üretimi konusunda Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 18 Şubat'ta yaptığı paylaşımda Bursa Ömer Halisdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Osmangazi Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ortak 410 afet çadırının yapılıp 22 Şubat'ta da AFAD'a teslim edilerek deprem bölgesine yollandığı yönünde bir paylaşım yapmıştı.

Eğitim İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, bu durumla ilgili 7 Mart tarihinde bir açıklama yapılarak bahsi geçen iddiayı ortaya atmıştı.

Tepkilerin çığ gibi büyüdükten sonra Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Serkan Gür, Cumhurbaşkanı tarafından görevinden alındı. Milli Eğitim Bakanlığı ise iddiaları araştırdıklarını ve iddiaların asılsız olduğunu belirterek yargıya başvuracaklarını belirten bir açıklama yayımladı.