Gıda uzmanları, yiyeceklerin doğru koşullarda saklanmasının sağlıklı bir beslenme için hayati önem taşıdığını belirtiyorlar. Bu nedenle, patates gibi bazı gıdaların buzdolabında saklanmasının zararlı olabileceğini söylüyorlar. Yapılan araştırmalar, buzdolabında saklanan patateslerin içerisindeki nişastanın şekerlere dönüşerek, pişirildiğinde akrilamid adlı zehirli bir kimyasal üretmesine neden olabileceğini gösteriyor.

AYRI AYRI SAKLANMALI

Gıda uzmanları, FSA web sitesinde yayınlanan bir bildiride, patatesin buzdolabında saklanmaması gereken en önemli yiyeceklerden biri olduğunu belirtiyorlar. Ayrıca, ekmek, domates ve salatalık gibi diğer yiyeceklerin de buzdolabında saklanmaması gerektiğini, Ancak soğan ve sarımsak gibi bazı yiyeceklerin karanlık bir dolapta saklanması öneriliyor. Meyve ve sebzeler ise ayrı ayrı buzdolabında saklanabileceği belirtiliyor.

SÜT RAFTA OLMAMALI

Araştırmacılar, yiyeceklerin doğru saklanması konusunda sıklıkla açıklamalar yapıyorlar. Kapıda bulunan sütün, buzdolabının en sıcak bölgelerinden birinde bulunduğu için açıkta saklanmaması gerektiğine dikkat çekiyorlar.

Bazı uzmanlar, patatesin buzdolabında saklanmaması gerektiği bilgisine katılmıyorlar. Araştırmacılar, patatesleri hemen kullanmayacak olanların, buzdolabında saklamalarının en iyi yol olabileceğini belirtiliyor. Shefalee Loth, özellikle buzdolabında saklanacak patateslerin sağlıklı bir şekilde kullanılması için, doğru koşullarda saklandığından emin olunması gerektiğini savunuluyor.