Kahramanmaraş merkezli yıkıcı iki depremin ardından uzmanlar okları İstabul'a çevirdi. İstanbul'da meydana gelebilecek olası bir depre faciasına karşı önlemlerin bir an önce alınması gerektiğini belirten uzmanlar, beklenen İstanbul depremi için vaktin daraldığını belirtiyor.

 İstanbul'da bir yandan belediyelerin kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Büyükçekmece ilçesinde kentsel dönüşüm kapsamında deprem riski nedeniyle yeniden yapılacak 11 blokluk sitenin yıkım çalışmalarına başlandı. Sitenin yıkım çalışmaları esnasında konuşan Belediye Başkanı Hasan Akgün, bugüne kadar 35 bin konutu yenilediklerini belirterek, şu açıklamada bulundu:

''Bugün 11 blok daha yıkıldı. Böylece 103 vatandaşımızı daha deprem sıkıntısından kurtarıyoruz. 1999 depremi bize çok şeyleri hatırlattı. Geriye doğru giderek yapılmış binaların tamamını inceledik, incelemeye devam ediyoruz. Büyükçekmece'de 2300 civarında yıkılması gereken bina kaldı." 

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından aldıkları kararı paylaşan Başkan Akgün, şu sözlere yer verdi:

 "Vatandaşın keyfini beklemeyeceğiz. Kanunun bize vermiş olduğu yetkiye istinaden eski deprem yönetmeliğine göre yapılmış binaları eskisinden başlayarak, 2004'e kadar yapılan binaların hepsini yıkıyoruz. 'Vatandaş bize müracaat etsin, biz karotları aldıralım, yıktıralım' meselesine girmeyeceğiz. Karotları resen alacağız, resen yıkacağız ve ada bazında uygulama yaptırtacağız."