Deprem sonrasında yıkım yaşanmış şehirlerde hasar tespit çalışmaları hız kesmeden devam ederken, hükümet de yaraların en kısa sürede sarılması için çözüm yolları arıyor. Bu doğrultuda, depremzedelerin uygun koşullarda konut sahibi olabilmeleri için çeşitli kolaylıkların sağlanması için çalışmalar yürütüyor. Konutları hasar gören vatandaşlara, uygun koşullarda yeni bir ev alabilmeleri için kredi desteği sağlanacak ve ödemeleri 2 yıl ertelenecek. Kredi desteği kapsamında, 18 yıl vadeye sahip olacak ve faiz oranları sıfır olarak uygulanacak.

KREDİ DESTEĞİ NELERİ İÇERİYOR?

  • Deprem bölgesinde yaşayan vatandaşların yaralarını sarmak amacıyla ve yıkılan konut sahiplerine uygun kredilendirme koşullarıyla yeni konutlar inşa edilecek.

  • Ağır hasarlı konutlar için ise maliyet üzerinden borçlandırma yapılacak ve konutlar teslim edildikten sonra 2 yıl süreyle herhangi bir ödeme yapılmayacak.
  • Sonraki 18 yıl boyunca, faizsiz bir şekilde aylık veya yıllık eşit taksitler halinde ödeme yapılabilecek.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, nakdi yardımın yanı sıra geçici barınma imkânı da sunulacak, orta hasarlı konutlar için de güçlendirme çalışması yapılmazsa oturulmasına izin verilmeyecek.