Bursa'nın Osmangazi İlçesinde elektrik direğinin dibine bırakılan el yapımı patlayıcı infaz koruma meurlarının geçişi sırasında patlatıldı. Terör saldırısında bir infaz koruma memuru şehit olurken, 1'i ağır olmak üzere 4 personel yaralandı. Vali Yakup Canbolat, saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanması için çalışmaların başlatıldığını bildirdi.

BURSA'DA İNFAZ KORUMA MEMURLARININ GEÇİŞİ SIRASINDA PATLAMA

Olay, saat 07.30 sıralarında Osmangazi ilçesinde meydana geldi. Cezaevine göreve giden infaz koruma memurlarının içinde bulunduğu otobüsün geçişi sırasında bir patlama meydana geldi.

1 ŞEHİT 1'İ AĞIR 4 YARALI

Patlama sonrası ilk tespitlere göre bir infaz koruma memuru şehit oldu. Yine patlama sırasında otobüste bulunan çok sayıda personel yaralandı. Bursa Şehir Hastanesi'ne kaldırılan cezaevi personellerinden 1'inin ağır yaralı olduğu bilgisi paylaşıldı.


BURSA VALİSİ'NDEN İLK AÇIKLAMA: TERÖR SALDIRISI

Bursa Valisi Yakup Canbolat, patlama sonrası ilk olay yerine ulaşan isimlerden oldu. Canbolat, incelemeler sonrası bilgi aldı ve basın mensuplarına açıklamada bulundu. Canbolat, patlamanın nedeninin elektrik direğinin dibine konulan EYP olduğunu bildirdi. Bursa Valisi, 1 şehidin olduğu bilgisini de teyit etti.


BAKAN SOYLU'DAN İLK AÇIKLAMA: UZAKTAN KUMANDA İLE PATLATTILAR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Soylu, "Bursa-Mudanya yolunda infaz koruma memurlarının geçişi esnasında bir EYP'nin uzaktan kumandayla patlatılması sonucu 1 infaz koruma memurumuz Şehit oldu. Faillerin yakalanması için çalışmalar sürüyor. Şehidimize Allah'tan rahmet, yaralı personelimize acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.

BAKAN BOZDAĞ: ALÇAK PUSUYU KURAN HAİN KATİLLER EN KISA SÜREDE YAKALANACAK

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Bursa'da infaz koruma memurlarını taşıyan araçta meydana gelen patlamaya ilişkin, "Güvenlik güçlerimiz ve ilgili birimlerimiz gerekli tahkikatları sürdürmektedir. Bu alçak pusuyu kuran hain katiller en kısa sürede yakalanacaktır." ifadelerini kullandı.


Bozdağ'ın paylaşımları şöyle:

Bursa'da İnfaz Koruma Memurlarının servis aracının geçişi sırasında meydana gelen patlama sonucu,İnfaz Koruma Memurumuz Cengiz Yiğit şehit olmuş,bazı memurlarımız da yaralanmıştır.

Şehidimize Allah'tan rahmet;ailesine başsağlığı ve sabır,yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

İlk verilere göre uzaktan kumandalı bir EYP'nin patlatıldığı değerlendirilmektedir.

Güvenlik güçlerimiz ve ilgili birimlerimiz gerekli tahkikatları sürdürmektedir.

Bu alçak pusuyu kuran hain katiller en kısa sürede yakalanacaktır.


BAKAN SOYLU VE BAKAN BOZDAĞ BÖLGEDE

Terör saldırısı sonrası güvenlik birimlerinden anbean bilgi alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bursa'ya hareket etti. Soylu, olay yerine ulaştı incelemelerde bulundu.

Cezaevi servisine bombalı saldırı! 1 şehit! Abdullah Ağar hain saldırıyı yorumladı | Video


Yine Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da, Bursa'nın Osmangazi ilçesine gelerek incelemelerde bulundu. İki bakan da Bursa Şehir Hastanesi'nde yaralıları ziyaret etmeye gidecek.

İKİ PETROL OFİSİNİN ORTASINDA PATLATTILAR

Terör saldırısının yapıldığı güzergah dikkat çekiyor. Bursa'nın en yoğun noktalarından biri olan Osmangazi ilçesinin merkezinde patlatılan EYP, iki benzin istasyonunun ortasına konuldu. Elektrik direğinin dibindeki patlayıcının infilak etmesi sonrası çevredeki binaların camları kırıldı. Vali Canbolat, zararın devlet tarafından karşılanacağını, hasar tespiti yapıldığını bildirdi.

NÖBET DEĞİŞİMİNİ HEDEF ALDILAR

Terör saldırısının yeri kadar zamanlaması da dikkat çekiyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı son dakika açıklamasında, terör saldırısının uzaktan kumanda ile gerçekleştirildiğini açıklamıştı. İnfaz koruma memurlarının nöbet değişiminden döndüğü öğrenildi. Personel servisinin her gün aynı saatlerde bu güzergahtan geçiyor olmasının teröristler tarafından önceden tespit edilmiş olabileceği belirtiliyor.


ŞEHİDİMİZİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Bursa'da ceza infaz memurlarını taşıyan servise yapılan saldırıda şehit olan ceza infaz memurunun kimliği belli oldu.

1986 Ağrı Hamur doğumlu, 3 çocuk babası Cengiz Yiğit, 2009 yılında Van'da işçi olarak göreve başladı. 2011'de gardiyan olan Yiğit Cengiz, ağustos ayında Gemlik Denetimli Serbestliğe tayin olmuş, pandemi nedeniyle de geçici görevle E Tipi Cezaevine geçici görevle çalışıyordu.

PATLAMA ANI BÖYLE KAYDEDİLDİ

Bursa'daki kalleş terör saldırısı güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde otobüsün geçişi sırasında bombanın uzaktan kumanda ile infilak ettirildiği görülüyor.