Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Meclis'e sunduğu başörtüsü teklifine destek verdi.

TV5'te katıldığı programda konuşan Arınç, Kılıçdaroğlu'nun teklifi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Anayasa zemininde düzenleme" çağrısı için, "Her ikisini de önemli buluyorum" dedi. 

"CHP BAŞÖRTÜSÜ YASAKLAR' SÖZÜ PROPAGANDA"

Kılıçdaroğlu'nun muhafazakar kesimle barışmak istediğini savunan Arınç, "CHP gelirse yeniden başörtüsünü yasaklar" şeklinde bir propaganda yürütüldüğünü belirterek şunları söyledi: 

"Böyle bir düşüncenin bugün alıcısı olabilir mi?' diye düşünecekseniz, ben düşünmenizi tavsiye ederim. Bunun için 'Ben böyle bir şey yapmayacağım ama yasal düzenlemeyi bunun için istiyorum' demişse Kılıçdaroğlu bunun için bir adım atmıştır diye düşünebiliriz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünkü konuşmasında Türkiye'de başörtüsü yasaklarının CHP zihniyeti ürünü olduğunu söylemiş ve Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü konusunda samimi olmadığını vurgulamıştı. 

"BOĞAZINA YAPIŞMAK GEREKMEZ"

Kılıçdaroğlu'nun oy almak için böyle bir şey yaptığını da sözlerine ekleyen Arınç, "Ey muhafazakar kesim ben sana yanlışlıklar yaptım, geçmişte olanlar için özür diliyorum. Beni affet' diyor. Dindar insanlar için bile tövbe kapısı her zaman açıktır, siyasetçilere tövbe kapısını kim kapatabilir? Bunu söyleyen bir insanın boğazına sarılmak gerekmez" diye konuştu.

BAŞÖRTÜSÜ TEKLİFİ NASIL GÜNDEME GELDİ?

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 3 Ekim akşamı sosyal medyadan yaptığı paylaşımla başörtüsünü yasal güvence altına almak için Meclis'e kanun teklifi vereceklerini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de başörtüsü sorunu olmadığını ifade etti. CHP'nin samimi olmadığını vurgulayan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na çağrı yaparak "Çözümü Anayasa düzeyinde sağlama" teklifinde bulundu. 

CHP yönetimi, Erdoğan'ın çağrısını reddetti. Kılıçdaroğlu, "Erdoğan bizim teklifimize desteklesin" dedi. 

ŞENTOP'UN DİKKATİ ÇEKTİĞİ ÖNEMLİ NOKTA

TBMM Başkanı Mustafa Şentop ise, CHP'nin yasal düzenlemede ısrar etmesinin kötü niyetli olduğunu vurguladı. Sonraki süreçte yaşanabilecek olası bir tehlikeye dikkati çeken Şentop, "Eğer siz başörtüsüyle ilgili serbestliği kanunla tanırsanız başkası da gelir kanunu değiştirerek yasak hale getirebilir" diye konuştu.