Eski TBMM Başkanı Arınç, Kahramanmaraş merkezli iki yıkıcı depremin ardından 14 Mayıs tarihinde yapılması planlanan 2023 seçimlerine ilişkin, ''Ne mayısta ne de haziranda seçim olmaz, olamaz. Seçimlerin ivedilikle ertelenmesi lazım" dedi. Arınç, "Ülke bir an evvel seçim stresinden kurtulmalıdır. Buna vatandaşımızın da bürokrasinin de siyasetin de ihtiyacı var."  diye konuştu.

Arınç'ın açıklamalarında pek çok siyasi isimde peş peşe tepki geldi. Yine söz konusu açıklamalara ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulunan İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu, öncelikli hedeflerinin deprem bölgesindeki yaraların sarılması olduğunun altını çizerek, seçimlerin Anayasa çerçevesinde vaktinde gerçekleşmesinin partilerinin temel yaklaşımı olduğunu belirtti.

Kürşat Zorlu'nun söz konusu paylaşımı ise şu şekilde:

"Seçim tarihiyle ilgili bazı açıklamalar kamuoyuna yansımaktadır. Elbette öncelikli hedefimiz yaralarımızın hemen sarılmasıdır. İşte hem bu sürecin ve ülke sorunlarının etkin çözümü hem de Anayasamıza göre seçimlerin vaktinde gerçekleşmesi İYİ Partinin temel yaklaşımı olacaktır."