Sitemize gönderilen bir okuyucu mailinde Kocaeli’de bazı fen liseleri ve proje okullarında DYK’lara giren öğretmenlere Devletin ödediği ücretin dışında gayri resmi olarak ekstra ücret ödendiği iddia ediliyor.

Özellikle Üniversite hazırlık ve koçluk sistemi adı altında velilerden birinci dönem ve ikinci dönemde yüklü miktarda para alındığı ve bu paraların DYK açan öğretmenlere dağıtıldığı iddia ediliyor.


 Hatta iddia o kadar korkunç ki bazı okullarda Üniversite hazırlık kapsamında açılan DYK’lara giren öğretmenlerin bu durumu pazarlık konusu yaptığı , ekstra ücret verilmezse DYK açmayacağı, özel ders verse saatinin 150-300 tl olduğu DYK’larda ise 45 tlye derse girmek istemediği iddia ediliyor.

Bazı okullarda bu alışkanlık nedeniyle DYK’ların açılamadığı, kıran kırana pazarlık yapıldığı , hatta okul idarelerinin öğretmenler tarafından bu durumun silah gibi kullanıldığı da iddialar arasında.

Velilerden ise Üniversiteye Hazırlık adı altında 6 ila 7 bin 500 tl arasında para alındığı, Mentörlük ve koçluk sistemi adı altında Okul aile birliğine birinci dönem için 600TL ikinci dönem için 600 TL olmak üzere toplamda 1200 tl ayriyeten para alındığı iddia ediliyor.


 
Kocaeli Merkezinde yer alan ve iddiaların odağında olan bu okulların isimlerini burada yayınlamıyoruz. Ancak bu okulların bazılarının geçmişte soruşturma geçirdiği, öğretmen hesaplarının kontrol edildiğinde öğretmenlerin hesaplarına her ay düzenli para yatırıldığı, maliye incelemesi yapıldığı hatta ceza verildiği belirtiliyor.

Bazı okullarda ise öğretmenlerin hesaplarına değil, zarf içerisinde girdiği saat kadar DYK ücretinin dışında hesaplanarak okul Müdürleri tarafından zarf içinde elden gayri resmi olarak para alışverişi yapıldığı iddia ediliyor.

Sitemize ulaşan bazı veliler yetkililere şu soruları soruyor:


 
-Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğünün velilerden alınan ve öğretmenlere DYK ücretlerine ilave olarak ödenen ücretler hakkında bilgisi var mıdır?

-Bazı Fen Lisesi ve Proje okulu öğretmenlerinin Dershanelerde gayri resmi ve kaçak olarak çalıştığına dair İl Milli Eğitim Müdürlüğünün veya Kocaeli Valiliğinin yaptığı bir inceleme veya araştırması var mıdır?

-Varsa kaç öğretmenin bu şekilde gayri resmi şekilde çalıştığı ya da izni olup olmadığına dair elinde bir veri var mıdır?

-Bu iş ve işlemleri yapan okul müdürleri ve öğretmenler ile ilgili Kocaeli Valiliği veya Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü soruşturma başlatacak mıdır?

Gelişmeleri ve bu okulların isimlerini bir sonraki haberimizde sitemizde bulabileceksiniz.