Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, TV 100 ekranlarında Ece Üner'in konuğu oldu. BTP Lideri Hüseyin Baş, çok önemli açıklamalarda bulundu. Hüseyin Başın açıklamalarından satır başlıkları şöyle: 

181716_x

BTP Lideri Hüseyin Baş'a İYİ Parti'nin 'Trabzon 2. Sıra' teklifini reddetti iddiası ile ilgili sorulan soruya şöyle cevap verdi: " İddia doğrudur. Bizim bugüne kadar ittifak gibi bir talebimiz olmadı ama aylar öncesinde Akşener 'birlikte hareket edelim' şeyleri olmuştu. Bizde 'seçim sürecinde bakalım' demiştik. Biz 6'lı masaya da çağrıda bulunmuştuk. Biz Türkiye'nin geleceğine yön verebilecek fikirlerimi ortaya koyalım, istişare yapalım demiştik. Dolayısıyla biz birlikteliklerimizi karşılıklı çıkarlar çerçevesinde tutmak zorundayız."

Türkiye'de aşırı sıcaklar kapıda: Geçen yılı mumla aratacak... Türkiye'de aşırı sıcaklar kapıda: Geçen yılı mumla aratacak...

"Listelerimizi geri çekeceğiz"

BTP'nin seçimden çekileceğini aktaran Hüseyin Baş: "Biz BTP olarak bu seçime katılmama kararı aldık. Listelerimizi geri çekeceğiz. Muhalefet bloğuna, meclis aritmetiğinde üstün bir vekil ortalaması yakalaması şansı bırakmak istiyoruz. Bunu bir sorumluluk olarak görüyoruz. Seçime Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğiz." diye de ekledi.