Son zamanlarda oldukça merakla beklenen açıklama geldi. BOTAŞ personel alımına başlıyor. Merakla beklenen o sorunun cevabı ise burada. BOTAŞ, KPSS puan şartı aranmaksızın İŞKUR üzerinden başvuruları kabul ediyor. Tam olarak 40 adet personel alımı yapılacağı bilgisi aktarılmakla birlikte bu personellerin alanı ise engelli personel ve eski hükümlü personel kategorisinde olacaktır. İşte detaylar…

Başvuru Tarihleri Ne Zaman?

Belirtilen açıklamalar doğrultusunda başvuru yapacak olan adayların 5-9 Aralık 2022 tarihleri arasında başvurularını tamamlamaları gerekmektedir. Başvurular yalnızca internet sayfası üzerinden gerçekleştirilmektedir. Detaylı bilgi için İŞKUR resmi internet sayfasını ziyaret ediniz.

Kadro Detayları Nelerdir?

BOTAŞ, açıklamış olduğu bilgilere göre personel alımını Ankara, İstanbul, Aksaray, Tekirdağ ve Adana illerinde yapacaktır. Kadro detayına inecek olursak 20 adet büro memuru ve 20 adet teknisyen ve benzeri alanında alım yapılacaktır.

Başvuru Şartları Nelerdir?

BOTAŞ personel alımı başvuru şartları arasında öncelikle engelli durumunda olmak veya eski hükümlü olmak gerekmektedir. Adayların 20 kişilik iki farklı kategoriden alımı sağlanacaktır. Bu şartlardan diğeri ise resmi internet sitesinde yayınlanan bilgilere göre talep edilen eğitim seviyesi ve bölümlerden mezun olmak gerekmektedir.

Güncel olan EKPSS üzerinden belirtilen puan üzerinden sınava katılmış olmakta şartlardan birisidir.

Ayrıca engelli olan adayların bu durumunu ispat eder işlevinde bir belge bulundurması gerekmektedir. Eski hükümlü kategorisinde aday olacak kişilerin ise 18 ila 38 yaş aralığında bulunması gerekmektedir. Ek olarak eski hükümlü olduğunu ispat eder işlevinde bir belge bulundurması da gerekmektedir. KPSS Ön Lisans sınavında KPSS93 puan alanında en az 1 puan alması gerekmektedir.