Diyarbakır'da eşinden şiddet gördüğü için mahkeme kararıyla uzaklaştırma kararı almasına rağmen kocası tarafından 7 Aralık 2018 günü 37 yerinden bıçaklanarak öldürülen Rojin Yetiş (19) cinayetiyle ilgili katil kocaya verilen indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını Yargıtay 1. Ceza Dairesi inceledi.


Sanık temyiz başvurusunda, eşinin kendisiyle kaçtığını, ailesinin bu nedenle kendisiyle görüşmediğini, 21 bin lira başlık parası verip barıştıklarını, önce babasının evine yerleştiklerini, ancak evde evli ağabeyi, anne ve babasının da olması nedeniyle ayrılmak zorunda kaldıklarını belirtti. Katil koca, iki yaşında bir bebekleri olduğunu, eşinin uzaklaştırma kararı aldırdığını, ancak buna rağmen sokakta kaldığı için eşinin kendisini eve geri aldığını ve tartışma sonucu öldürdüğü için pişman olduğunu belirtti.

EŞİ SOKAKTA KALMASIN DİYE EVE ALDI

Yargıtay, sanığın uyuşturucu ve madde bağımlısı olduğunu, olay öncesi eve Süleyman S. adında arkadaşını çağırıp birlikte uyuşturucu içtiklerini, arkadaşının kalacak yeri olmadığı için evde kalma teklifinde bulunduğunu, ancak sanığın bunu kabul etmediğini belirtti. Yargıtay, sanığın, arkadaşını evden atabilmek için ağabeyi eve çağırıp, “Onu eşimle birlikte uygunsuz yakaladım” şeklinde iftira atarak arkadaşını döverek evden attıklarını, Rojin Yetiş'in bu yaşananlar nedeniyle sinir krizi geçirip intihara teşebbüs ettiği, ancak polislerin eve gelmesi üzerine vazgeçtiğine dikkat çekti.

Kadının çaresiz kalıp İzmir'e halasının evine gittiğini belirten Yargıtay, kadının bebeğini almak istediği ancak sanığın, “Kendine fazla güvenme sana bir mermi değebilir” diyerek tehdit ettiğini, genç kadının bir süre sonra dayanamayıp bebeğini görmek için geri geldiği, sanığın 5 dakika görüştürüp bebeği annesine bıraktığını kaydetti.

BEBEK, ANNENİN KANLI CESEDİNİN ÜZERİNDE KRİZE GİRMİŞ


Kadının ertesi gün tekrar bebeği görmek istemesi üzerine sanığın, barışma teklifinde bulunduğu, kadının kabul etmemesi üzerine uyuşturucunun da etkisiyle Rojin Yetiş'i 37 kez bıçaklayarak öldürdüğü kaydedildi. Tanık ifadelerine göre kadının, “Ben ettim, sen etme, bebeğimize yazık, annesiz kalmasın” demesine rağmen sanığın ısrarla öldürme kastıyla hareket ettiğine dikkat çekildi.

Yargıtay, cinayetin iki yaşındaki bebeğin gözleri önünde yaşandığını, olay tutanaklarına göre polisin eve girdiğinde, bebeğin annesinin kanlı cesedi üzerinde ağlayıp krize girdiğini, cinayette kullanılan bıçağın da Rojin'in başucunda olduğuna dikkat çekti.

“ÖLDÜRMEDEN ÖNCE İFFETİNE İFTİRA ETMİŞTİR”

Eşine şiddet uyguladığı için hakkında uzaklaştırma kararı olmasına rağmen Rojin'in merhamet duygusuyla hareket edip sokaklarda kalmaması için geri eve almasına rağmen, sanığın eve arkadaşını çağırıp birlikte hap ve uyuşturucu aldıkları, ardından eşine iftira attığını, sonrasında da cinayeti bebeğin gözleri önünde işleyerek ömür boyu atlatamayacağı bir travmaya yol açtığına vurgu yaptı.

Yargıtay, sanığın eşinin iffetine de ağır iftirada bulunmuş olması nedeniyle hakkında indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hükmü kurulmasının kamu vicdanı bakımından usul ve yasaya uygun olduğu, kararda bir isabetsizlik görülmediğinden hükmün esastan reddiyle oy birliğiyle onanmasına karar verildiği anlatıldı.