Perşembe günü başlayacak Ramazan Bayramı nedeniyle Borsa İstanbul'da 3,5 günlük tatil sürecine girilecek. Bu bağlamda, yarın gerçekleştirilecek işlemlerin takası 24 Nisan Pazartesi günü yapılacak. Ayrıca, 19 Nisan Çarşamba ve 20 Nisan Perşembe günleri gerçekleştirilecek işlemlerin takası ise 25 Nisan Salı gününde gerçekleşecek.

"T+2" ilkesi gereği, Borsa İstanbul pay piyasalarında işlem gününün ardından iki işlem günü sonra takas işlemleri gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda, bugün gerçekleşen hisse senedi işlemlerinin tahsilat ve ödemesi Çarşamba gününde yapılacak. Yarın işlem gerçekleştiren yatırımcıların tahsilat ve ödemeleri ise 24 Nisan Pazartesi gününe ertelenecek. Yatırımcılar, hafta içinde gerçekleştirecekleri işlemlerin nakit gerçekleşmesi için 25 Nisan Salı gününü bekleyecekler.

Cuma günü satış ağırlıklı bir seyir izleyen BIST 100 endeksi, 13.30 itibarıyla önceki kapanışın yaklaşık %0,7 üzerinde 5.130 seviyesinde seyrediyor.

Arife günü Borsa İstanbul'da işlemler, 3,5 günlük tatil öncesinde saat 09.40'ta açılış seansı ile başlayacak ve sürekli müzayede işlemleri 10.00 ila 12.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Kapanış seansı, emir toplama ve kapanış fiyatından işlemler ise saat 12.30 ile 12.40 arasında yapılacak.

KKM'de Parası Olanlar Dikkat! Faiz Oranları Yenilendi, İşte Yeni Faiz Oranları KKM'de Parası Olanlar Dikkat! Faiz Oranları Yenilendi, İşte Yeni Faiz Oranları

Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) arife günü işlemler saat 09.30'da başlayacak ve pay sözleşmeleri, endeks ve diğer sözleşmelerde saat 12.40'ta sonlanacak. Borçlanma Araçları Piyasası'nda ise aynı gün valörlü Repo Karşılığı Menkul Kıymet Bildirimi işlemleri 11.50'ye kadar, diğer aynı gün ve ileri valörlü işlemlerin hepsi saat 11.30’a kadar gerçekleştirilecek.