Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  geçtiğimiz günlerde devleti borcu olan vatandaşları ilgilendiren önemli bir müjde paylaşmıştı. SSK, Bağkur ve vergi borçları devlet tarafından yapılandıracağı müjdelenmişti. Bu müjdeyle birlikte devlete borcu olan vatandaşlar çok büyük avantajlarla borcunu ödeyecekler. Borcu öderken 48 aya kadar olan vadelerle kolaylıkla ödeyecek. Peki son başvurusu tarihi ne zaman?

Recep Tayyip Erdoğan'ın paylaştığı vergi borcu yapılandırması, cumhuriyet tarihinin en büyük yapılandırma adımı olarak belirtiliyor. Bu yapılandırma ile vatandaşlar devlete olan tüm borçlarını yapılandırabilecek. Bu borç yapılandırma adımının son başvuru tarihi ne zaman olduğu çok merak ediliyor. Borcu olan vatandaşlar borçlarını yapılandırıp büyük rahatlığa kavuşacak.

14 milyon insanı doğrudan etkileyen vergi borcu ile ilgili yapılandırma geçen günlerde  Türkiye Büyük Millet Meclisinden geçti. Erdoğan tarafından açıklanan bu vergi borcu yapılandırması için başvuru tarihleri de belli oldu. SSK'den Bağkur'a kadar her devlete olan borcu ilgilendiren bu yapılandırma Mayıs ayında başlıyor. Mayıs ayında başlayan başvuru 31 Mayıs'ta bitecek. Borçlar Haziran'da ödenecek.

Vergi yapılandırmasında çok büyük avantajlardan biri de borçların yapılandırıltıktan sonra tek seferde ödeme imkanının verilmesi. Bu imkan ile borçlular devlete olan borcunu tek seferde çok hesaplı şekilde ödeyecek. Bu borçlardan bazılarına da öderken yüzde 90 indirim geleceği belirtiliyor. Ayrıca GSS borcu olan vatandaşların yıl sonuna kadar gelir testi yaptırdıkları takdirde geçmişe dönük prim borçlarının da silineceği belirtildi. Geçmişe dönük prim borçlarının silinebilmesi için kişinin asgari ücretin üçte biri kadardan fazla geliri olmaması gerek.