Artvin'in Borçka ilçesinde etkili olan yoğun sağanak yağış hayatı olumsuz etkiliyor. Yoğun sağanak yağış sonrası yamaçlardan kopan kayalar yollara düştü. Borçka ilçesi Gündoğdu Mahallesinde sağanak yağış sebebiyle heyelan oluşma tehlikesi var.

Heyelan tehlikesi sebebiyle Borçka ilçesi Gündoğdu Mahallesinde 2 apartman ve bazı müstakil evler için tahliye kararı alındı.

Borçka Kaymakamı Hakan Contarlı tarafından yapılan açıklamada günde 10 du mahallesinde tespit edilen heyelan tehlikesi için çalışma başlatıldığı belirtildi. Açıklamada AFAD yetkililerinin inceleme başlattığını, tahliye edilen evlerin çevresindeki toprak ve kaya parçalarının sağanak yağış sebebiyle hareket etmediği gözlemlendiğini söylendi. Kaymakam, bir risk belirlenmemesine rağmen birkaç gün daha bahsi geçen binalara vatandaşların sokulmayacağını ve tehlikenin geçtiğinden emin olunması için bekleneceği söylendi.

Borçka Kaymakamı Hakan Contarlı'nın açıklaması şöyle: 

“İlçemiz Gündoğdu mahallesinde heyelan, heyelan riski gerekçesiyle, 2 apartman ve iki müstakil evde yaşayan vatandaşlarımız tedbir amaçlı tahliye ettik.

Bazı vatandaşlarımız akrabalarına gitti, geri kalanları ise kaymakamlığımız tarafından farklı yerlere konaklamalarını sağladık. İl AFAD Müdürlüğümüzden görevlileri eşliğinde bölgede geniş çaplı çalışma yaptık. Yapılan çalışmada evlerin üzerinde bulunan kaya kütlesinin hareket etmediğini tespit ettik. Bunun haricinde yine de tedbir olarak birkaç gün daha takipte kalınacak. Daha sonra duruma göre oturulabilir yada oturulamaz şeklinde rapor verilecek.” dedi.