Geçtiğimiz pazartesi Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamada bulundu. Tüm zamanların en kapsamlı borç yapılandırmasına ilişkin detayları kamuoyuna paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kamu kurumlarına olan borçların cezalarını yeniden yapılandırıyoruz. 2 bin lirayı aşmayan vergi dairelerine olan borçların tahsilinden vazgeçiyoruz"  dedi.

İlgili paket ile ilgili bugün AK Parti'li Elitaş, kanun teklifinin tamamlandığını belirtti. Ayrıca Elitaş, Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırma paketinden faydalanmak isteyenlerin, 30 Nisan 2023'e kadar ilgili idareye başvurarak, yapılandırılan tutarları peşin veya taksitle ödeyebileceğini şu sözlerle açıkladı:

 "Kanun teklifi tamamlandı. Vatandaşlarımızın tüm borçlarını yapılandırma kapsamına aldık tüm vergiler askerlik, daha önce hiç yapılandırmada yer almayan cezalar, idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları, madenlerden devlet hakkı gibi ne tür borç varsa yapılandırılıp ödenecek. Hazırladığımız teklifte 31 aralık 2022'yi esas aldık. Kanun metninde yurt içi ÜFE ile ilgili özel bir düzenleme yapıyoruz"

"Defter, kayıt ve belgeleri yok edenler, sahte belgeleri düzenleyenler, yapılandırma kapsamı dışında. Faydalanmak isteyenler 30 Nisan 2023'e kadar ilgili idareye başvuracak ve yapılandırılan tutarları peşin veya taksitle ödeyecek. Bu kanunda yapılandırılan borçlar 48 ayda tahsil edilebilecek.

Faydalanmak isteyenler, 30 Nisan 2023'e kadar ilgili idareye başvuracak ve yapılandırılan tutarları peşin veya taksitle ödeyecek. Bu kanunda yapılandırılan borçlar 48 ayda tahsil edilebilecek. Peşin ödeme halinde yurt içi ÜFE oranından yüzde 90 indirim. İdari para cezalarında ise aslında yüzde 5 indirim uyguluyoruz."