Seçimlerin tamamlanması ile beklenilen altında ulaştığı oy oranı sebebiyle iç hesaplaşmaya giden İYİ Parti, yerel seçimleri şimiden görüşmeye başladı.

14 Mayıs seçimlerinde beklenilenin altında kalması ile 6'lı masa üyeleri arasında ipleri koparan İYİ Parti, il başkanları ile bir araya geldi.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre il başkanları ile bir araya gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in “Millet İttifakı’nın milletvekili seçimlerinde illeri olumsuz etkilediğini” söyleyerek 2024 yerel seçimleri için “ittifaksız yöntem” önerisini gündeme getirdiği öğrenildi. 

Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD'nin O Raporuna Sert Tepki! Kendi Siciline Baksın Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD'nin O Raporuna Sert Tepki! Kendi Siciline Baksın

Toplantıda yer ala bazı il başkanları ise 2018’deki yerel seçimlerdeki ittifakın yararlı olduğuna ve CHP ile tekrar ittifak yapılabilmesinin olumlu getirileri olabileceğini söyledi. Buna karşın il başkanlarındaki hâkim görüş, 6’lı masadaki CHP dışındaki partiler ile “ittifak yapılmaması” yönünde bir havanın hakim olduğu ortaya çıktı. Haziran ayının son haftası kurultaya gitmeye hazırlanan İYİ Parti'nin gerekli istişareler sonrasında yerel seçimlerde nasıl bir yol haritası izleyeceği netlik kazanacak.