TCMB, Faiz Kararını Perşembe Günü Açıklayacak TCMB, Faiz Kararını Perşembe Günü Açıklayacak

14 Mayıs seçimlerine 3 gün kala Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden çekilmesi ile gündemi sallayan Muharrem İnce, ilk turda 'tarafsızlık' ilkesini benimsedi.

Ancak ilk turda Cumhurbaşkanı adaylarından birinin gerekli olan yüzde 50+1 oy oranına ulaşamaması, seçimleri ikinci tura bıraktı. Seçmlerin ikinci tura kalması sonrası ikinci turda hangi adaya destek vereceği merak edilen partilerden biri de şüphesiz Memleket Partisi oldu.

Gazete Pencere’den Hayri Demir’in kulis haberine göre, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğini açıklaması ie Memleket Partisi'nde iki eğilim meydana geldi.

 Partinin üst düzey kurmaylarından bir isim imzalanan protokolü olumlu bulduklarını ve desteklediklerini belirtirken, Kılıçdaroğlu’nun desteklenip desteklenmeyeceği konusunda henüz nihai bir karara varılmadığını söyledi. Nihai kararın bugün toplanacak olan MYK toplantısında, kurmaylarını değerlendirmelerini yaptıktan sonra Genel Başkan Muharrem İnce tarafından belirleneceğini öğrenildi.

Öte yandan Memleket Partisi kurmayı, tutumlarına ilişkin “kısmi bir direniş olsa da Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yana tavır alınması” ihtimalinin güçlü olduğunu aktardı.