Kamudanhaber- Özel haber

2023 seçimlerine yavaş yavaş Türkiye'ye giderken Cumhurbaşkanı seçimlerinin atmosferine renk katacak yeni gelişmeler yaşanıyor. Ankara kulislerinde konuşulan bir iddia ise adeta bomba etkisi yarattı. AK Parti'nin ocak ayı içerisinde alım gücünü artıracak çeşitli adımlar atmak suretiyle seçimi 16 Nisan tarihine çekeceği ve böylece muhalefetin aday bulma işini hızlandırarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha zayıf bir rakip ile yarışmasının önünü açmak amacıyla hareket ettiği dile getirildi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin muhalefete ilişkin ‘seçim gününü sabırla beklesinler. Yeri geldiğinde de hedeflerine varmak için gayret göstersinler' şeklinde çıkışına rağmen AK Parti'nin seçimi erkene almak suretiyle 16 Nisan tarihinde yapmayı hedeflediği iddiası Ankara kulislerini hareketlendirdi.

Muhalefet, Aday Bulma İşini Aceleye Getirirse pasif Birini Bulur

Cumhur ittifakının adayı belliyken (Recep Tayyip Erdoğan), muhalefetin Cumhurbaşkanı adayının henüz belli olmaması ya da muhalefetin şimdilik adaylarını açıklamaktan çekinmeleri gibi bir durum söz konusudur. 16 Nisan tarihinde seçimlerini yapılmasının açıklanması ile beraber muhalefet kanadı, kendi adaylarını belirlemek amacıyla acele edecek ve aday olması ihtimali bulunan kişiler arasında belki de halkın takdirini kazanacak kişi değil de daha pasif birini ortaya çıkararak böylece Recep Tayyip Erdoğan'a çok kolay bir şekilde yenilecek birini bulmaları söz konusu olabilir.