ABD merkezli finans televizyonu ve gazetesi olan Bloomberg'de şok iddia atıldı. 

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 ve Elbistan merkezli 7.6'lık büyük depremler sebebiyle 11 ilde on binlerce bina yıkıldı, on binlerce bina da hasar alarak kullanılamaz hale geldi.

11 ilde depremzede vatandaşlar evine giremezken, çadırlarda, konteynerlarda ve bölgedeki KYK öğrenci yurtlarında, kışlalarda, eğitim merkezlerinde ve misafirhanelerde ikamet ettiriliyor.

11 ilden tahliye edilen vatandaşlar da 70 ildeki KYK öğrenci yurtlarında, kışlalarda, eğitim merkezlerinde ve misafirhanelerde, otel ve apartlara alınmış durumda. Buralarda olmayan depremzede vatandaşlar da yeni hayatlarında başlamak için kiraya çıkarak kendilerine yuva arıyor.

Kahramanmaraş depremlerinin ardından Ankara'da kiralarda fahiş artışlar gözlemleniyor. Kiralık ev tutmak isteyen depremzedeler ve diğer vatandaşlar, istenen fahiş kiralardan dolayı mağdur oluyor.

Bloomberg haber sitesinin iddiasına göre, Bloomberg'e konuşan bir Türk Yetkili, hükümetin depremden sonra baş gösteren fahiş kira artışlarına hapis cezası getirmeyi planladığını söyledi. Hükümetin hapis cezası olarak iki ila beş yıllık ceza süresini değerlendirdiğini söyledi. Türk Yetkili, planın ayrıntıları henüz kamuoyuna açıklanmadığı için özel olarak konuştuğu iddia ediliyor.