Konserlere yönelik engelleme ve iptallerin ardı arkası kesilmiyor. Geçtiğimiz günlerde Kocaeli’deki konseri Derince Belediyesi tarafından “uygun olmadığı” gerekçesi ile iptal edilen sanatçı Aynur Doğan’ın Bursa’daki konseri de iptal edildi.

Sanatçı Aynur Doğan, 31 Mayıs’ta Bursa Kültürpark Açıkhava sahnesinde konser verecekti.

BELEDİYENİN HESABI KONSERİN İPTAL EDİLDİĞİNİ DUYURDU

Sanatçı Aynur Doğan, sosyal medyada bir grup tarafından hedef gösterildi ve bu kişiler Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Belediye Başkanı’nı da etiketleyerek konserin iptal edilmesini istedi.

Belediyenin Twitter’daki destek hesabı ise konserin kendileri ile ilgisi bulunmadığını ve iptal edildiğini duyurdu. Bursa Büyükşehir Destek hesabı, Doğan’ı hedef gösteren kişilere “Merhaba, öncelikle bahsi geçen konser organizasyonu Bursa Büyükşehir Belediyesi ve iştirakleri ile ilgisi bulunmamaktadır. Organizasyonu düzenleyen şirket ile görüşülerek, belirtilen tarihte yapılacak olan konserin firma tarafından iptal edildiği bilgisi alınmıştır. Bilginize.” içerikli mesajlar attı.

Bursa’daki bazı yerel gazeteler de Aynur Doğan’ı hedef göstermeye devam ederek, konserin iptalini “müjde” gibi duyurdu.

BİLET SATIŞ FİRMASI DA İPTALİ DUYURDU

Öte yandan konseri düzenleyen Gergedan Yapım’dan henüz bir açıklama yapılmazken, Aynur Doğan turnesinin biletlerini satan firma dinleyicilere SMS ile iptali duyurdu.

Konser bilet satış organizasyonu olan PASSO tarafından yapılan açıklamada:

“ÖNEMLI BILGILENDIRME: 31 Mayıs tarihinde Bursa Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleşecek Aynur Doğan konseri, organizatör firmadan gelen bilgiye istinaden iptal edilmiştir. Bilet ücretiniz işlem yaptığınız karta iade edilecektir. Ücret iadenizin kartınıza yansıması kartın ait olduğu bankanın süreç ve uygulamalarına göre 8-10 iş gününü bulabilmektedir. Saygılarımızla.” denildi.

Öte yandan Bursa Valiliği, “provakatif eylemlerin önüne geçilebilmesi için 27 Mayıs 2022 saat 00.01’den 02 Haziran 2022 saat 23.59’a kadar 7 gün eylem ve etkinliklerin yasak olduğunu” açıkladı.

VALİLİK ETKİNLİKLERİ YASAKLADI

Bursa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada şu cümlelere yer verildi:

“Bursa sınırları içerisinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetin, kamu esenliğinin sağlanması, milli birlik ve beraberliğimizi zedeleyici provakatif eylemlerin önüne geçilebilmesi, milli güvenlik, kamu düzeni, kamu güvenliği, cumhuriyetin temel nitelikleri ve devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünün korunması, suçların önlenmesi, müessif olayların yaşanmaması için bazı kararlar alınmıştır. Alınan karar gereği açık ve kapalı yer toplantıları, yürüyüş, basın açıklaması, oturma eylemi, stand açma, çadır kurma, bildiri dağıtma, protesto gibi eylem ile etkinlikler, bu konu ile alakalı her türlü faaliyetin 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince engellenerek, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 17. maddesi gereğince belirtilen konuların devamı niteliğindeki her türlü eylem ve etkinlikler, merkez ilçeleri, dış ilçeleri ve jandarma sorumluluk bölgeleri dahil 27 Mayıs 2022 tarihi saat 00.01’den 02 Haziran 2022 tarihi saat 23.59’a kadar 7 (yedi) gün süre ile YASAKLANMIŞTIR.”

ART ARDA İPTALLER

Sanatçı Mem Ararat’ın 29 Mayıs’taki konseri de engellenmişti. Bursa Valiliğinin iptel gerekçesi ise “kamu güvenliği” olmuştu.

Eskişehir’de Anadolu Fest’in iptali ile başlayan konser yasakları,  Aynur Doğan, Niyazi Koyuncu, Apolas Lermi, Metin Kemal Kahraman ve Melek Mosso’nun da farklı bölgelerdeki konserlerinin engellenme ve iptalleri ile devam etmişti.