İş Bankası Grubu, deprem bölgesine destek amacıyla AFAD'a 1 milyar TL bağışta bulundu ve inşa edilecek deprem konutları için de 1 milyar 750 milyon TL tutarında yardım sağlayacak. Banka ayrıca, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye illeri ile İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde ağır hasara uğrayan gerçek kişiler, KOBİ'ler ve bu ölçekten küçük ticari işletmelere (çiftçi ve esnaf dâhil) kullandırdığı tüm bireysel ve ticari kredilerin (ek hesap, kredi kartı borçları ve gayrinakdi kredi komisyonları dahil) ödemelerini 31 Ağustos 2023'e kadar 6 ay süreyle faizsiz olarak ertelediğini duyurdu.

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, yaptığı açıklamada,

“Ülke olarak, büyük kayıp yaşadığımız deprem felaketleri nedeniyle yüreğimizi yakan, çok derin bir keder içerisindeyiz. Bölgedeki yaraların sarılmasının ne yazık ki uzun zaman alacağı anlaşılıyor. İlk günden bu yana milletçe ortaya koyduğumuz dayanışmayla, ayakta kalma mücadelesiyle eminim bu zor günleri de hep birlikte, el ele vererek atlatacağız. Biz de geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemiz için gövdemizi taşın altına koyarak gereğini yapmaya devam edeceğiz. Yitirdiğimiz tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine, sevenlerine başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyor; yaşadığımız bu karanlık günlerin en kısa sürede geride kalmasını umut ediyorum” dedi.

Türkiye İş Bankası, son deprem felaketleri sonucunda ülkemizin zor zamanlardan geçtiğini ve acıların hafifletilmesi için dayanışma içinde olunması gerektiğini belirtti. İş dünyası ve toplumun her kesimi, depremden zarar görenlere yardım etmek için ellerinden geleni yaparken, İş Bankası da bölgedeki depremzedelere destek olmak ve ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla geniş kapsamlı bir afet yardım paketi olan "Biz Beraberiz, Yalnız Değilsiniz"i duyurdu.