Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Gaylan sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklamada Bingöl Yedisu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün çifte standart uyguladığını dile getirdi

İşte o açıklamalar...

Bingöl Yedisu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü gündemden düşmüyor..

Bingöl Yedisu ilçe merkezinde 1 lise, 1 YBO, 1 ilkokul ve Halk Eğitim Müdürlüğü var.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğündeki Şube Müdürü ve 4 kurumun müdürü vekaleten görev yapıyor.

Lisede 3, YBO’da 2 olmak üzere 5 müdür yardımcısının tamamı da vekil olarak çalışıyor. Ancak ne hikmetse, hiçbiriyle ilgili bir inisiyatif kullanılmazken, sendikamız üyesi olan HEM Müdür Yardımcısı arkadaşımızın görevlendirilmesi iptal ediliyor.

Gerekçeleri de ilginç:

1-HEM müdürü doğum sonrası kullandığı süt izni bittiği için müdür yardımcısına gerek kalmamış! (Oysa ki süt izni zaten çalışırken kullanılan bir izindir, ne değişti acaba?)

2- Kurumdaki işlerin azalmasından dolayı görevlendirme iptal edilmiş!

.Yedisu’da işlerin azaldığı tek kurum Halk Eğitim Merkezi demek ki? (Kafaya bakın hele! Bu makul bir gerekçeyse eğer Bakanlık yaz tatili geldiğinde ülke genelinde bütün yönetici görevlendirmelerini iptal etsin ki, kamu zararını da önlemiş olsun! Nasıl olur?)

Aslında sayın müdürün tek meselesi, sendikal taassup! Tek derdi, Yedisu’da Türk Eğitim-sen’in yetkili sendika olması. Karın ağrısının tek nedeni, makamını borçlu olduklarına karşı verdiği sözleri yerine getirememiş olması.

Yedisu’da Türk Eğitim Sen’in gösterdiği başarı,diyet borcu olduklarını rahatsız etmiştir. Hak etmedikleri makamlara iltimasla gelenler,devletin kurumlarının itibarını işte böyle tahrip ederler. Bu rezillik,Yedisu İlçe MEM’in ilk icraatı da değildir. Kamuoyu hatırlayacaktır;

2022 LGS’de aynı zamanda okul müdür yardımcısı olan bir öğretmenimize hizmetli görevi verilmiş ve bu da basına yansımıştı.


Fakat bu çirkinlikle alakalı 


@tcmeb
 gerekli işlemi yapmadığı için, işte cüretkarlıkları bu boyuta gelmiştir.

@tcmeb
 Sn Mahmut Özer’e çağrımız odur ki;

Kurumumuzda ahengi bozan, çalışma huzurunu ve iş barışını baltalayan, devlete değil de diyet borcu oldukları yapılara sadakat gösteren böylesi bağnazlıklara son verilsin!
Aksi halde hangi tedbiri alırsanız alın eğitimde istediğimiz hedeflere ulaşmamız mümkün olmayacaktır.