6 Şubat tarihinde meydana gelen büyük depremlerin ardından ortaya çıkan barınma sorunu çadır ihtiyacını hasıl etti. Tahmin edilenden çok daha büyük bir alanda depremin gerçekleşmesi ilk anda tam anlamıyla müdahaleyi geciktirince ortaya çok fazla sorun çıktı. 

Kızılay'ın Ahbap yardımlaşma platformuna yurt dışı için ürettiği çadırları satması gündemi salladı. Söz konusu olan çadırların depremzedelere tahsis edilmeyip satılması birçok siyasi ismi ayaklandırdı.

Habertürk TV'de Mehmet Akif Ersoy'un konuğu olan, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım da Kerem Kınık'a eleştirilerde bulundu.

Program modaretörü Ersoy, Yıldırım'a "Kızılay Başkanı'nın orada oturması AK Parti olarak sizi yoruyor mu?" diye bir soru yöneltti.

Binali Yıldırım ise "Kızılay ile ilgili kafam çok berrak. Kurumun 150 yıllık geçmişi var. Zaman zaman Kızılay kötü duruma düştü, bizden önce de çok yıprandı kurum. Ama biz geldik imkanlarını çok arttırdık saygınlık kazandırdık. Son depremde yaşanan olay akıl sahibi bir insanın kabul edeceği bir şey değil, elindeki çadırları parayla başkasına vermek. Kendi ihtiyacı varken ticaret yapmak yoluna gitmek, akıl izana uyacak bir iş değil. Bu şartlar altında başkanın bırakması gerektiğini bakanlardan yetkililerden hep söyleyenler oldu. Benim kanaatim de kurumu daha fazla yıpratmadan kenara çekilmesi uygun olur"  şeklinde yanıt verdi.

Uzmanlar, MB'nin faiz kararına ne dedi? Uzmanlar, MB'nin faiz kararına ne dedi?

Yıldırım'ın sözlerinin ardından ise Mehmet Akif Ersoy, "İlk defa Cumhur İttifakı'ndan bu kadar net bir açıklama geldi" yorumunu getirdi.