14 Mayıs seçimlerinde aldığı yüzde 5,17 oy oranı ile dikkatleri üzerine çeken ve ikinci turda oylarının hangi adaya kayacağı en çok merak edilen Sinan Oğan hakkında tartışmalar gündemde yer almaya devam ediyor.

CNN türk ekranlarında önemli açıklamalarda bulunan Yıldırım, seçimin hemen ardından ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Oğan'la yaptığı telefon görüşmesiyle alakalı konuştu.

Oğan ile yaptığı görüşmede görüşler arasında küçük bir fark olduğunu belirttiğini söyleyen Binali Yıldırım, dkkat çeken açıklamalara da imza attı:

'Ben Sinan Oğan'ı tebrik etmek için aradım. 'Sizin görüşleriniz ile bizim görüşlerimiz arasında küçük bir fark var ' dedim.

Öğretmen atamaları ne zaman? Milli Eğitim Bakanı Tekin'den açıklama Öğretmen atamaları ne zaman? Milli Eğitim Bakanı Tekin'den açıklama

Şu anda Sinan Oğan'ın müşterisi çok. Sinan Beyle görüşme yapılıp yapılmayacağının kararını ben veremem. Sinan Bey'in de çok havaya girmemesi gerekir. Aldığınız oyu pazarlamaya kalkarsanız; ticarete dönüştürseniz o seçmen size çok hoş geldin demez. Ne yapıyorsun kardeşim benim oyumu pazarlık yapma hakkını sana kim verdi der.

Biz Cumhur İttifakız, bizim ittifakımızda kişisel menfaatler yok. Biz menfaat ittifakı değiliz. Karşıdaki menfaat ittifakı. Bunu rahatlıkla söylüyorum. Dereyi görmeden paçayı sıvıyorlar, herkese yardımcılık veriyorlar.''