13. gününe girdiğimiz Kahramanmaraş merkezli depremler, 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeydi ve asrın felaketi olarak nitelendiriliyor. Deprem, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay gibi illerde büyük yıkıma sebep oldu. Elazığ'da da depremde hasar oluştu.

BİLANÇO AĞIRLAŞIYOR...

AFAD Başkanı Yunus Sezer, depremde yaşanan can kayıplarına ilişkin son durumu paylaştı. Sezer, hayatını kaybedenlerin sayısının 40 bin 642'ye yükseldiğini açıkladı.

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI SONA ERİYOR

AFAD Başkanı Yunus Sezer, arama kurtarma çalışmalarına ilişkin de açıklamalarda bulundu. Sezer, "Arama kurtarma çalışmaları yarın akşam itibari ile büyük oranda sonlandırılmış olacak. Hatay genelinde büyük bir yoğunlaşma var, 13 bine yakın rama kurtarma personelimiz orada görev yapıyor" dedi.

11 İLDE OHAL 

Depremin yaşandığı 11 şehir, genel hayata etkili afet bölgesi olarak ilan edildi ve hızlı bir şekilde arama-kurtarma çalışmaları ve diğer yardım faaliyetlerinin yürütülmesi için Olağanüstü Hal kararı alındı. OHAL kararı gereği, 11 şehirdeki durum 3 ay boyunca OHAL kapsamında olacak.