Kamudanhaber- Özel Haber

Murat Kenan Erdem

Sizin, Bir Ziya Selçuk’unuz olsaydı…

Dün, bu sayfalardan “Eğitimbirsen’den Bakan Ziya Selçuk’a ‘Beyaz Zambaklar’ Tepkisi” başlıklı bir haber yayınlamıştık.

Haberde: “Eğitim Bir-Sen Samsun 1 Nolu Şube Başkanı Hamdi Yıldız, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Herkese Kitap Vakfı (EPHESUS) iş birliğiyle Bakanlık tarafından öğretmenlere dağıtılan Grigori Petrov’un “Beyaz Zambaklar Ülkesinde” isimli kitabının İslam dinine saldırdığı, darbe çığırtkanlığı yaptığı ve Türk milletine hakaret ettiğini iddia ederek toplatılmasını istedi.” deniliyordu.

Eğitim Bir-Sen Samsun 1 Nolu Şube Başkanı Hamdi Yıldız’ın açıklamasının devamında; “Darbe övücü önsöz, Hz. Muhammed eli kanlı liderlerle aynı kategoride anılamaz, Türk ırkına aşağılama var, Hz. Adem’in (as) oğullarından Kabil örnek şahsiyet alınmış. gibi çok sert ifadeler yer almaktaydı.

Açıklama: “MEB eliyle öğretmenlerimize 24 Kasım Öğretmenler Günü hediyesi olarak dağıtılan ‘Beyaz Zambaklar Ülkesinde’ kitabın içeriğinin ülkemizin tarihi geçmişine, dini inanışına, kültürel anane ve geleneklerine saldırı ve yapısal temel taşlarımızın başkalaştırma çabaları taşıdığı aşikardır.” şeklinde devam ediyordu.

Bu açıklamadan bir gün önce ki 19 Aralık 2020 tarihli Millî Gazete Haberinde de: “Ephesus Yayınları tarafından Kasım 2020 tarihinde basılan kitap Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından ‘Eğitimin temel taşı olan öğretmenlerimize bu eşsiz eseri hediye etmek istedik.’ diye önsözünün yazılarak Öğretmenler Günü münasebetiyle bakanlıkça öğretmenlere dağıtılması başlı başına üzerinde durulması önem arz etmektedir.” yazılarak Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk hedef alınmıştı…

Bugün, bir sosyal medya paylaşımı ortaya çıktı: 6 Ekim 2012 tarihli paylaşımda; AK Parti Genel Merkez Demokrasi Hakem Kurulu Üyesi, TBMM Plan ve Bütçe Kom. Üyesi-İletişim-Medya-Sosyal Politikalar sorumlusu 26. Dönem Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, twiter hesabından;

“Pek cok konuda ümidim zayıfladığı zamanda Petrov'un "Beyaz Zambaklar Ulkesi" ruhumu ve ümidimi tazeledi.” diyordu.

Peygambere hakaret gibi çok ağır iddiaların bulunduğu kitap hakkında; Ak partinin başörtülü milletvekili ve AK Parti Genel Merkez Demokrasi Hakem Kurulu Üyesi, TBMM Plan ve Bütçe Kom. Üyesi-İletişim-Medya-Sosyal Politikalar sorumlusu Ayşe Keşir’in düşüncesi ortada…

Aynı inanç ve düşünce dünyasından insanların bile taban tabana 180 derece zıt tepkiler verebildiği bir olayda dahi, adeta bir hain, düşman üreterek bağcı dövme çabası, bu kadarına da pes dedirtti… Üretim yapamayanların iç ve dış düşman üreterek prim yapma, koltuğu koruma siyaseti olarak da tanımlanabilecek kutup siyaseti, bu ülkeye çok şey kaybettirdi. Kamuoyunun gözü önünde Bakan döverek sığaya çekmek, mahcup düşürüp istediklerini yaptırmak taktiği de artık tiksindirmeye başladı. Bu taktik, Ziya Selçuk’a istediklerini yaptırabilmek için kamuoyu baskısı oluşturarak “rıza üretme” taktiğidir.

Bir Ziya Selçuk’unuz olsaydı; zaten Ziya Selçuk’a ihtiyaç kalmaz, O kişi, Bakan olurdu… Gerçekten yazık…

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

İLGİLİ HABER...