Süper Lig'de oynanan Fenerbahçe-Konyaspor ve Beşiktaş-Antalyaspor karşılaşmalarında tribünlerden atılan 'Hükümet istifa' sloganlarına tepki gösteren MHP lideri, atılan sloganları şuursuzluk olarak addetmiş, bundan sonra gerçekleştirilecek karşılaşmaların seyirciye kapatılması çağrısında bulundu.

Bahçeli'nin sözlerinin ardından MHP'den yapılan son açıklamada MHP liderinin üyesi olduğu Beşiktaş JK'den ayrıldığı bildirildi. 

Devlet Bahçeli'nin Beşiktaş Kulubünden ayrılmasına ilk yorum ise AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'tan geldi. Elitaş,  MHP liderinin milletin hissiyatı ile paralel tepkiler gösteren bir devlet adamı olduğunu söyledi.

Yaşananların ardından Twitter hesabından açıklama yapan Beşiktaş Kulübü Disiplin Kurulu Başkanı avukat Ahmet Akpınar, MHP liderinin daha önce yıllık üyelik ücretini ödemediği için üyeliğinin düştüğünü açıkladı.

Avukat Ahmet Akpınar'ın paylaşımı ise şu şekilde:

 "Aidat ödemediği için üyeliği düşenlerin, keza kongre üyesi olmadığı halde kulüp üyeliğinden istifa edildiği beyanları, resmi nikah olmadan boşanma davası açmak ile eşdeğer sayılır"