Artan doviz kurlarıyla birlikte neredeyse yüzde yüz zamlanan benzin ve motorin fiyatlarında, kurun düşmesiyle birlikte bir takım indirimler yapılmıştı ancak pompaya yansımamıştı. Gelen indirimlerin tamamı ÖTV'ye sayılmış pompa fiyatlarında bir değişim olmamıştı.

İndirim haberlerine alışmışken ve pompa fiyatlarına da artık indirim beklenirken flaş bir gelişme yaşandı. Benzin ve Motorin fiyatlarına bu geceden geçerli olmak üzere zam geliyor.

Benzinin litre fiyatına 68 kuruş, motorinin litre fiyatına ise 35 kuruş zam gelmesi bu gece 12:00'dan itibaren gelmesi bekleniyor. Beklentisi oluşan zamlar genelde akşam saatlerinde EGPİS'in açıklamasıyla netleşiyor. Zammın netleşmesini yine sizlere buradan duyurmaya devam edeceğiz.

İNDİRİM BEKLERKEN ZAM GELDİ

18 TL'leri test eden doların 10 TL'ye kadar gerilemesinin ardından akaryakıttada 10 TL altının görülmesi bekleniyordu. Beklenen de oldu ancak gelen indirimler pompa fiyatına yansımayınca vatandaşlar için değişen bir şey olmadı. Bugün ise yine indirim ve gelen indirimin pompa fiyatlarına yansıması bekleniyordu. Ancak beklenen olmadı ve beklenenin aksine benzine 68 kuruş, motorine ise 35 kuruş TL zam beklentisi oluştu. Bu zamlarla birlikte benzin ve motorin fiyatları, dolar kurunun 18 TL olduğundaki fiyatını bile geçmiş olacak.