Tam 7 gün art arda benzine ve motorine gelen zamların ardından, brent petrol fiyatlarının da gevşemesiyle birlikte indirim günleride başladı. İki gün üst üste gelen indirimler araç sahiplerini sevindirse de yeterli görülmüyor. Brent petrol 140 Dolar seviyelerindeyken yapılan zamlar, şuan için gelen indirimlerle nötrleştirilebilmiş değil.

Akaryakıt fiyatlarının 1 yıl içerisinde yüzde 90 zamlanması vatandaşı olumsuz yönde etkiliyor. Öyle ki büyükşehirlerde trafik sorunu büyük oranda azalmış durumda. Uzmanlar bu azalmanın halkın artık yüksek fiyat nedeniyle araçlara binememesinden kaynaklandığını dile getiriyor.

BU GECE YİNE İNDİRİM VAR

Dün gece yapılan bezin ve motorin indiriminin ardından bu gece yarısı da benzin ve motorine indirim bekleniyor. Brent petrol fiyatlarının 90 doların altına düşmüş olması indirimin sebebi olarak değerlendiriliyor. Yalnız uzmanlar brent petrol bu seviyelerdeyken indirim miktarının daha fazla olması gerekdiğini öne sürüyor.

Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatına 1 TL, motorinin litre fiyatına ise 62 kuruş indirim bekleniyor. İndirimi akşam saatlerinde EGPİS'in duyurması da beklentiler arasında.

Bu gece yapılacak olan indirimle birlikte 3 gün art arda indirim yapılmış olacak.