11 Ocak Çarşamba gününden itibaren uygulanması beklenen akaryakıt indirimine ilişkin beklentiler artmış durumda. Gelecek yeni indirim sonrasında fiyatların düşmesi halinde sürücüler yeni günden itibaren indirimli oranlarla akaryakıt alışverişlerini yapabilecekler.

akaryakit-fiyatlari-2nbw.jpg

BENZİNE 63 KURUŞ İNDİRİM GELİYOR!


11 Ocak Çarşamba gününden itibaren geçerli olmak üzere benzin fiyatlarında 63 kuruşluk bir indirim gelmesi bekleniyor. Son dönemde birçok etkene bağlı olarak üst üste zam haberleriyle gündeme gelen akaryakıt fiyatları, 2023 yılının ilk ayında duyurulan indirim haberi sonrasında gündem oldu. Benzin fiyatlarının yanı sıra vatandaşlar motorin ve otogaz fiyatlarına da indirim gelip gelmeyeceği konusunu araştırmaya başladılar.


Bu gece yarısından itibaren geçerli olması beklenen 63 kuruşluk benzin indirimine yönelik detaylar ise araştırılmaya başladı. Akaryakıt fiyatlarında yaşanan artışların yeni yılda gelen indirimlerle makul seviyelere çekilmesi bekleniyor.

LİTRE FİYATI 18 LİRA SEVİYESİNE GERİLEYECEK!


Benzin fiyatlarına bu gece yarısı gelmesi beklenen indirim sonrasında İstanbul’da benzinin litre fiyatının 18 lira 89 kuruştan, Ankara’da ise 19 lira 6 kuruştan satışa sunulması bekleniyor.


Öte yandan EPGİS tarafından fiyat değişimlerini geçtiğimiz dönemde duyurmama kararı alması da indirim ve zam haberlerinin öğrenilmesini zorlaştırmıştı. Sektör temsilcilerinden edinilen bilgilere göre 11 Ocak itibariyle akaryakıt fiyatlarına 63 kuruş indirim gelmesi beklendiği öğrenildi.