Benzin fiyatları son dakika açıklamaları araç sahipleri tarafından araştırılıyor. Geçtiğimiz hafta Pazartesi akşamı Dolar ve Euro kurundaki hızlı düşüş etkisiyleakaryakıt fiyatlarına uygulanması beklenen zam durdurulmuş; benzin, motorin, LPG otogaz fiyatlarında indirim beklentisi başlamıştı. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS), 24 Aralık akşiam saatlerinde yayınladığı açıklamayla benzin, motorin ve LPG otogaz indirimlerini vatandaşlarla paylaştı. Araç sahipleri güncel benzin, motorin ve LPG fiyatlarını araştırıyor. İşte akaryakıt fiyatlarıyla ilgili son gelişmeler... 


MOTORİN VE LPG'YE İNDİRİM!

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS), 24 Aralık akşam saatlerinde motorin ve LPG otogaz fiyatlarına pompaya yansıyacak şekilde indirim geldiğini duyurdu. EPGİS tarafından yayınlanan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Akaryakıt Fiyatlarında İndirim

25/12/2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere;

LPG’de 72

Motorinde 5 KRŞ/LT 

pompa satış fiyatlarında indirim gerçekleşmiştir.

EPGİS'TEN ÖTV İNDİRİMİ  

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS), 24 Aralık akşam saatlerinde yayınladığı duyuru ile benzin ve motorin ve LPG otogaz fiyatlarına gelen ÖTV indirimini de duyurdu. EPGİS tarafından yapılan paylaşım şöyle:

Akaryakıt Ürünlerinde ÖTV Düzenlemesi

25/12/2021 tarihinde geçerli olmak üzere

Benzinde   0,41

Motorinde 0,40

LPG’de       1 TL/LT       indirim gerçekleşmiştir.

İndirim oranı kadar ÖTV’de artış gerçekleştiğinden pompa fiyatlarında değişiklik olmayacaktır.


Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikasından (EPGİS) alınan bilgiye göre, Ankara'da benzinin fiyatı ortalama 11,66 lira, İstanbul'da 11,61 lira, İzmir'de 11,68 lira olmuştu. 

Motorinin litre fiyatı ise Ankara'da ortalama 11,53 liradan 11,48 liraya, İstanbul'da ortalama 11,47 liradan 11,42 liraya ve İzmir'de 11,55 liradan 11,50 liraya düştü.

İndirimlerin ardından LPG'nin litre fiyatı Ankara'da ortalama 8,75 liradan 8,03 liraya, İstanbul'da ortalama 8,70 liradan 7,98 liraya ve İzmir'de 8,58 liradan 7,86 liraya indi.

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.