İzmir'de CHP'li Karşıyaka Belediyesi'ne bağlı şirketlerde çalışan işçilerin maaşlarının taksitlere bölünerek ödenmesi ve bazı işçilerin maaşlarını tam olarak alamaması nedeniyle büyük sıkıntılar yaşandı. İşçiler, maaşlarının parça parça ödenmesi ve geriye dönük alacaklarının ödenmemesi sebebiyle yaşam koşullarının aşırı derecede kısıtlandığını ve borçlarını ödeyemedikleri için tefecilere düştüklerini ifade ettiler. Ayrıca, işçilerin çoğunun otobüs bileti ücretini dahi karşılayamayacak durumda olduğu ve bazılarının çocuklarına bayramlık bile alamadığını ifade ettiler.

İşçiler, maaşlarının düzenli ve zamanında ödenmemesi nedeniyle büyük sıkıntılar yaşadıklarını ve bazılarının tefecilere düşerek borç batağına girdiğini dile getirdiler. Ayrıca, işçilerin belediyenin zor durumda olduğunu düşünmediklerini ve belediyenin harcamalarının istedikleri zaman yapıldığını ancak maaşların ödenmesine gelince para bulunamadığını ifade ettiler.

Görevi başında kaza geçiren polis memuru şehit oldu Görevi başında kaza geçiren polis memuru şehit oldu

AYLIK 15 BİN, YATAN 2 BİN LİRA
Kent A.Ş. çalışanı M.Y.: Sadaka verir gibi maaş veriyorlar. Maalesef birçok arkadaşımız aldığı borcu ödeyemediği için tefecilerin eline düşmüş durumda. Ben bugüne kadar bankadan 4 seferde 200 bin lira kredi çektim. Resmen batmış durumdayım. İçimizde borçlarını ödeyemediği için tehdit alanlar dahi var. Bize 'Şirket zor durumda' diyorlar. Ben kesinlikle buna inanmıyorum. İstedikleri zaman istedikleri yere çok güzel bir şekilde harcamalar yapıyorlar. İşçinin maaşını ödemeye gelince 'Para yok' diyorlar. Aylığım 15 bin lira olmasına rağmen bana ödenen para bin-2 bin lira. Hepimizin çoluğu çocuğu var. Cebinde para olmadığı için çocuğunuzun istediği bir şeyi alamamak kadar acı bir durum var mı? Adeta intiharın eşiğine geldik.